Popotnik
508 ogledov

Prihodnji teden pričakujejo gnečo

Hotel Balnea superior, Dolenjske Toplice Trivago
V zdraviliščih beležijo veliko zanimanje za počitnikovanje med prihajajočimi zimskimi počitnicami. Večini se obeta nekoliko višja zasedenost kot v času jesenskih počitnic.

Gostje so tudi tokrat predvsem slovenski, največ tujih gostov pa prihaja iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške in Italije, so za STA povedali v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

V Termah Dobrna med zimskimi počitnicami v vseh njihovih nastanitvenih objektih, torej v Hotelu Vita, Vili Higiea, Hotelu Park, Boutique Hotelu Dobrna in apartmajih Spa Suite Dobrna se obeta več kot 70-odstotna zasedenost, še vedno pa beležijo tudi veliko povpraševanje za zimsko počitnikovanje v zadnjem hipu. Glavnino zasedenosti predstavljajo slovenski gostje.

V poslovnih enotah Term Krka v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah ter Strunjanu je za šolske počitnice še nekaj prostih sob. Ocenjujejo, da bo zasedenost na ravni jesenskih šolskih počitnic, saj povpraševanje in rezervacije še prihajajo. Gostje so tudi v Termah Krka predvsem slovenski.

Dolenjske Toplice | Avtor: Terme Krka Terme Krka

Med zimskimi počitnicami v Thermani Laško pričakujejo dobro zasedenost. Po prvi oceni bodo zasedeni približno 85-odstotno. Še vedno je velik trend povpraševanja in rezervacij v zadnjem hipu in iz tega naslova pričakujejo še nekaj dodatnih rezervacij. Prednjačijo slovenski gostje. Ti se v času zimskih počitnic radi podajo na smučarske destinacije. Zaradi povpraševanja po smučanju so v paket njihovih zimskih počitnic dodali tudi ugodnejše smučanje na bližnjem smučišču Celjska koča, ki v letošnji zimi polno obratuje. Po številu gostov so v prednosti domači, čeprav tudi Thermana Laško beleži tudi tuje goste, predvsem iz Italije in Avstrije.

V času zimskih počitnic je zasedenost v dveh termah in zdravilišču skupine Sava Hotels & Resorts - Terme 3000 Moravske Toplice, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci - primerljiva s lanskimi krompirjevimi počitnicami, saj trenutno beležijo približno 70-odstotno zasedenost. Glede na kratkoročnost rezervacij v zadnjem času pa pričakujejo še nadaljnjo rast zasedenosti. Največ tujih gostov k njim prihaja iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške in Italije.

Zasedenost Term Olimia je med letošnjimi zimskimi počitnicami dobra in celo nekoliko boljša kot v enakih terminih preteklih let. Podaljšane vikende imajo namreč polno zasedene, medtem ko je med tednom, predvsem v drugem delu počitnic, še nekaj prostora.

V Termah Olimia so praviloma termini jesenskih počitnic bolje zasedeni kot termini zimskih počitnic, takšne trende so beležili tudi pred epidemijo, kar pripisujejo dejstvu, da so zimske počitnice kljub vsemu razdeljene na dva dela in je s tem tržišče manjše. Še vedno beležijo največ domačih gostov, vendar so v prvih dveh mesecih tujci kljub vsemu v precejšnjem porastu glede na prejšnje leto. Od tujih gostov jih največ prihaja iz Hrvaške, vračajo pa se tudi gostje iz Avstrije, Srbije in Italije.

Family-Wellness Termalija - Terme Olimia | Avtor: Terme Olimia Terme Olimia

V hotelih LifeClass Portorož bodo letos obratovali z manjšim številom kapacitet kot v primerljivem obdobju pred pojavom novega koronavirusa, ko so tradicionalno sprejeli večje število gostov. Trenutno je povpraševanja veliko, zmogljivosti se že dobro polnijo, a je navadno veliko rezervacij v zadnjem trenutku. Ocenjujejo, da bo zasedenost med letošnjimi zimskimi počitnicami podobna tisti leta 2019.

Zasedenost med zimskimi počitnicami je dobra in primerljiva z jesenskimi. Med zimskimi počitnicami bodo tako prevladovali domači gostje, ki jim bodo sledili Avstrijci in Italijani. Kar nekaj gostov bo tudi iz Rusije, Nemčije, Slovaške in Hrvaške.

Glede na trenutno stanje rezervacij bodo Terme Zreče v času zimskih šolskih počitnic zasedene okoli 80-odstotno. Po pričakovanjih bodo gostili največ slovenskih gostov, in sicer 69 odstotkov. Med tujci bo največ Hrvatov, Madžarov in Nemcev. Gostje bodo pri njih bivali v povprečju štiri dni oziroma tri noči.

Za to obdobje so pripravili programe, ki so namenjeni predvsem družinam - tako tistim, ki smučajo, kot tudi tistim, ki svoj prosti čas raje namenijo razvajanju v toplih termalnih vrelcih ali pa želijo zimske športne užitke kombinirati s pestro termalno in wellness ponudbo.

Trenutna zasedenost je nekoliko nižja kot v času lanskih jesenskih počitnic, vendar v skladu s trendom povpraševanj v Termah Zreče pričakujejo še kar nekaj rezervacij v zadnjem hipu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.