Popotnik
6910 ogledov

Proste kapacitete: ponudniki, kjer lahko koristite bone

Sivka Profimedia
Združeni vrhunski istrski ponudniki, kjer boste preživeli sanjske počitnice in doživetja z znamenitimi “špuntini”, najstarejšim vinogradom refoška na svetu, pustolovščinami za male in velike, kuharskimi delavnicami, vinsko fontano in še in še …

Številni lanskih turističnih bonov še niste izkoristili, na pohodu pa so že novi. Izkoristite jih tudi pri izbranih ponudnikih slovenske Istre, ki so združeni v Turistični zadrugi zakladi Istre. Zadruga združuje 22 ponudnikov, ki nudijo turistom nastanitve, doživetja in gastronomsko ponudbo.

Tako se boste lahko le nekaj minut stran od obalnega vrveža in mestne gneče odpočili na zelenem podeželju, zadihali svež primorski zrak in se prepustili gostoljubnosti domačinov.

Obiščite slovensko Istro, deželo šavrink, burje, morja. Dežela refoška, oljčnega olja, soli. Slovenska Istra – sončna, prijazna, toplih nasmehov, prelepa!

Tu lahko izkoristite lanske bone

Preden so se nastanitveni obrati letos v Sloveniji prvič odprti, je bila po podatkih Finančne uprave RS porabljena manj kot polovica izdanih turističnih bonov. Če ste torej med tistimi, ki lanskih bonov še niste izkoristili, lahko to storite še letos. Koristiti jih je mogoče za nočitve oziroma nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih. Mladoletni so lani prejeli bon v vrednosti 50 evrov, odrasli prebivalci Slovenije pa v vrednosti 200 evrov.

Hiša Ida | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Nastanitveni obrati, kjer lahko izkoristite bone, se hitro polnijo, zato pohitite in si rezervirajte oddih v prekrasni slovenski Istri. Bone lahko koristite v čudovitih apartmajih Rdeča pravljica v Marezigah, na majhnem griču v Truškah, kjer stojijo Hiške slovenske Istre (Guesthouse Green Istria) in kjer vam postrežejo istrski zajtrk. Razvajate se lahko v romantičnem ambientu Istrskih hiš v Padni, v sanjskih apartmajih Objem narave v Dekanih, v apartmajski hiši Žerovnik v Truškah, v butični Hiši Ida v Marezigah, v luksuzni Vili Nona Ančka, v počitniški Hiši Nostalgia v Popetrah, ki vas bo popeljala v očarljivo istrsko preteklost, v obnovljeni Mihotovi domačiji v Pisarihi ali v Hiši Robida na kraškem robu.

To še ni vse, na pohodu so že novi turistični boni, ki naj bi jih poslanci potrdili v kratkem. Nove bone naj bi bilo mogoče koristiti širše kot lanske, in sicer za storitve s področja gostinstva, turizma, športa in kulture. Tako jih boste lahko poleg nastanitve letos koristili še na številne druge načine – eden od njih so istrske specialitete, ki navdušujejo največje gurmane. Vrednost novih bonov bo za odrasle 100 evrov, za mladoletne pa 50 evrov.

Zakladi Istre | Avtor: Zakladi Istre Zakladi Istre

Poskrbljeno tudi za manjše in večje otroke

Podeželje slovenske Istre ponuja resnično ogromno. Vsak, ki ga bo spoznal, se bo želel tja vračati. Tako lahko gostje med skokom v morje doživijo še marsikaj, od vinskih degustacij do božanskih gastronomski doživetij.

Obiščejo lahko vinsko kmetijo s prenočišči Bordon v Dekanih, ki leži tik ob reki Rižana in kjer vam poleg degustacije pripravijo tudi istrske prigrizke, imenovane “špuntini”. Prav posebna izkušnja je obisk vinske kleti Vilija Bržana, kjer poleg degustacije goste popeljejo do najstarejšega vinograda refoška na svetu, ki šteje več kot 150 let.

Za pravo istrsko vzdušje poskrbijo na turistični kmetiji Tonin v Pučah, kjer imajo poleg izvrstne istrske kulinarike in prenočišč obiskovalci možnost spoznati življenje na kmetiji in številne domače živali.

Zakladi Istre | Avtor: Zakladi Istre Zakladi Istre

Za večje in manjše otroke poskrbijo s številnimi dogodivščinami pri Morje Happy Kids. Lahko se udeležite zanimivih tematskih izletov ali izberete eno od številnih pohodniških poti. 

Za vse radovedne je Playful Istria pripravila pustolovščino na koprskem podeželju pod imenom Kozji Izziv. To so samo vodeči izleti, kjer bodo vsi radovedneži na igriv način izvedeli več o lokalnih ljudskih zgodbah, mitih in legendah ter uživali v razgledih na svežem zraku. Poti, ki vodijo po deželi Refoška so primerne tako za družine, ki se podajo peš, kot za kolesarje, ki gredo po daljših lokalnih poteh.

Zakladi Istre | Avtor: Zakladi Istre Zakladi Istre

Vedno zanimivo je tudi na domačiji Butul, kjer poleg kuharskih delavnic in zeliščnega vrta ponujajo tudi prenočišča.

Na ekološki kmetiji Vina Montis & Eko Laura na Montinjanu ob vrhunski degustaciji gostje spoznajo zgodbo posestva, ki temelji na spoštovanju tradicije in kulturne dediščine ter sozvočju kmetijstva z okoljem.

Na kmetiji Marima v Trebešah pridejo na vrsto vsi sladkosnedi, saj je kmetija dobro poznana po suhem sadju, ki ga sušijo v ekološki leseni sušilnici na naraven način.

V Kantini Romani v Popetrah, kjer dobre volje nikoli ne zmanjka, pa nudijo vsak vikend tradicionalne istrske jedi in pokušino domače hrane.

Prav posebna izkušnja je obisk Zeliščnega raja slovenske Istre, ki gosta popelje v svet zelišč, obdan z rajem sonca, čudovite narave, ptičjega petja in božanskega miru.

Če si želite rajskega razgleda na koprski zaliv, dobre hrane in novega vinskega doživetja, je obisk Karjole in vinske fontane zagotovo prava izbira.

Istrski zajtrk | Avtor: Zakladi Istre Zakladi Istre