Popotnik
5098 ogledov

Raj za ljubitelje adrenalina: To so najboljši avstrijski snežni parki

Avstrija, Avstrija.info TVB Paznaun – Ischgl
Sosednja Avstrija je znana predvsem po odlični smuki in tamkajšnja smučišča že vrsto let privabljajo mnoge Slovence. Tokrat vam razkrivamo nekaj najboljših snežnih parkov ter tri najboljše smučarske ture za vse ljubitelje turnega smučanja.

Zimske počitnice v Predarlski: alpska sreča na turnem smučanju

Sonce, sneg, popolne strmine: najmanjša zvezna dežela Avstrije Predarlska kaže svojo veličino, ko gre za zimske počitnice. Dinamični zavoji, prijetna doživetja zunaj smučišča ali sanjske ture na smučeh – vse to in še veliko več vas pričakuje v Predarlski.

Avstrija, Avstrija.info | Avtor: Österreich Werbung/thecreatingclick.com Österreich Werbung/thecreatingclick.com

Zakaj turno smučanje?

Na turnem smučanju po pokrajinah Predarlske se vam bodo odprli čudoviti pogledi na globoko zasnežena pobočja, spremljali pa vas bosta tišina in neokrnjena narava. Vdihnite čist mrzel gorski zrak, napolnite svoje baterije in se počutite živi: kako dober občutek je ponovno intenzivneje občutiti svoje telo in svoj notranji center! Smučarske ture nudijo edinstveno doživetje in verjetno najbolj izviren način, da doživite zimo v avstrijskih gorah. Že sam vzpon na goro je neverjetno doživetje, ki mu sledi še vrhunec: dolg spust po pobočjih, pokritih z nedotaknjenim globokim snegom – z malo sreče po spomladanskem srežu ali severni strani po bleščečem pršiču. Tako se občutita življenje in čista zimska ljubezen!

Tri poživljajoče smučarske ture v Predarlski

Regija Bregenzerwald

Raziščite najboljše ture skupaj s smučarskim ali gorskim vodnikom. Vključena nagrada: dolgi spusti po nedotaknjenih pobočjih. 

Gorski masiv Arlberg

Ob vznožju gore Rdeča stena (Rote Wand) puščajo turni smučarji za sabo sledi v globokem snegu visokoalpske narave.

Montafon

Fascinantnost smučarske ture: uživajte zunaj smučarskih prog in si ponovno napolnite baterije.

A ne pozabite: na smučarskih turah je varnost na prvem mestu

Če ne obvladate turnega smučanja ali se celo še nikoli niste preizkusili v njem, pa bi si želeli, potem je vsekakor smiselno, da poiščite svoj osebni tečaj turnega smučanja. Na tečaju turnega smučanja v šoli za smučanje ali šoli gorskih športov se boste naučili, kako na gori preveriti, ali gre za potencialno nevaren ali verjetno varen teren. 

Regija Predarlska pa poleg turne smuke ponuja še mnoge druge atraktivne športne aktivnosti. Raziskovanje zasnežene pokrajine na smučarski turi je namreč le eden od mnogo načinov, kako spoznati pravo zimsko ljubezen v Predalrski. Lotite se lahko tudi klasičnega smučanja, teka na smučeh, zimskega pohodništva, sankanja ter drugih športnih aktivnosti.

Avstrija, Avstrija.info | Avtor: Österreich Werbung/Josef Mallaun Österreich Werbung/Josef Mallaun

Adrenalinska Tirolska: Naravna kulisa za hitre zimske športe

Tirolska je naravna kulisa za hitre zabavne športe, ki so poleg klasičnih športnih vrst, kot so smučanje, deskanje in tek na smučeh, že nekaj časa v trendu. Na Tirolskem se tako vse vrti okrog akcije, adrenalina in hitrosti: od snowkitinga in airboardinga do snowtubinga.

Med snežnim kajtanjem (snowkiting) drsite po pobočju s polno močjo vetra. Švignite navzdol po hribu s trebuhom na mehki deski pri airboardanju. Kdor se pri snowtubingu poda po smučarski progi z napihljivo zračnico, pa nenazadnje potrebuje tudi dobro mero poguma in drznosti.

Vsi tisti, ki si želite hitrosti in pustolovščin v alpski naravi, lahko te divje zabavne atrakcije preizkusite na Tirolskem. Sanjsko lep alpski svet te avstrijske regije je le še pika na i.

In ne pozabite: pri zimski akciji in zabavnih adrenalinskih športih je v ospredju skupno doživetje – manj pa dosežek in uspeh. Ob tem so vam na voljo koče, da se v njih prepustite počitku in se okrepčate za naslednji izziv.

Avstrija, Avstrija.info | Avtor: Innsbruck Tourismus / Christian Vorhofer Innsbruck Tourismus / Christian Vorhofer

Kam na snežno adrenalinsko zabavo?

Snowtubing v smučarskem in pohodniškem območju Kössen

Bliskovito hitra snežna zabava v regiji Kaiserwinkl vas bo na gumijastem obroču popeljala po odlično pripravljenih progah.

Snežni park v Vzhodni Tirolski

Zabavni snežni park Brunneralm nudi ljubiteljem prostega sloga kicker line z več skoki.

Zabavni park Ischgl

Ljubitelji skokov in prostega sloga se veselijo snežnih parkov, fanlinea in bagjumpa. Dirkači ljubijo speedline.

Zabavni adrenalinski športi na smučarskem območju Serfaus Fiss Ladis

Z atrakcijo Flying Fox se boste v divjem poletu podali čez pokrajino. 

SalzburgerLand: Oddih za večne romantike

Če pa so vam bolj kot adrenalinski pri srcu romantični oddihi, se morate na zimske počitnice odpraviti v SalzburgerLand, kjer vas bodo zagotovo prevzele s snegom prekrite gore in vasice. Tam lahko v dvoje ali s celotno družino preizkusite tudi podeželsko tradicijo voženj s konjsko vprego po zasneženi pokrajini. Večinoma gre za noriške, frizijske in haflingerske konje: posebej močne živali, ki jih v SalzburgerLandu že veliko generacij uporabljajo kot delovne živali.

Avstrija, Avstrija.info | Avtor: Tourismusverband Grossarltal Tourismusverband Grossarltal

Katero traso izbrati?

Vožnja s sanmi s konjsko vprego po dolini Großarltal

Čudovita dolina Tauerntal, obdana z gorami, polzi mimo kočije – mešanica nostalgije in romantike.

Vožnja s sanmi s konjsko vprego po dolini Saalachtal

Vožnja s sanmi s konjsko vprego se prične v kraju St. Martin bei Lofer in vodi po mirni dolini Saalachtal v regiji Pinzgau.

Vožnja s sanmi s konjsko vprego v Hinterglemmu

S sanmi s konjsko vprego, nameščenimi na udobni klopi, se boste hitro podali do idiličnega konca doline Saalbach-Hinterglemm.

Salzburg | Avtor: Profimedia Profimedia


Predbožični Salzburg

Mesto s slikovitim starim mestnim jedrom, ki je bilo razglašeno za svetovno kulturno dediščino, je priljubljena destinacija skozi vse leto. A prav poseben čar ima v predbožičnem času, ko je prepredeno s prazničnimi lučmi in štanti.

V Mozartovem mestu sicer prevladujejo cerkve, dvorci, gradovi in palače, najde pa se tudi mnogo zanimivega za otroke. Obiščete lahko tamkajšnji živalski vrt, ki nudi dom več kot 1500 domačim in eksotičnim živalim, ter Naravoslovno tehniški muzej Hiša narave (Haus der Natur). Slednji obiskovalcem v več kot 80 razstavnih salonih ponuja prikaz najrazličnejših področjih žive in nežive narave. Otroke običajno najbolj navdušijo: dvorana dinozavrov s premično repliko Allosaurusa, akvarij z več kot 40 posodami, vesoljska dvorana in razstava ledene dobe.

Nad Salzburgom se vzpenja mogočna trdnjava Hohensalzburg – največji v celoti ohranjen grad v Srednji Evropi. Od tu se ponuja odličen razgled na mesto, na grad pa se lahko podate z vzpenjačo.

Ostali zimski športi in najnovejše novice o njih, se nahajajo na naših športnih straneh.