Popotnik
2596 ogledov

Združila je dve ljubezni in nastalo je to ...

kužki Katja Vogrinec Katja Vogrinec
Katja je združila ljubezen do fotografije in do psov. Njeno delo si lahko ogledate na razstavi.

V petek 30. marca bo na Radovljiški graščini vse do konca aprila na ogled fotografska razstava, ki nosi naslov Canis Lupus ali urinki s sveta psov skozi objektiv fotografinje Katje Vogrinec.

"Ljubezen do fotografije mi je bila položena že v zibelko. Moj oče je velik ljubitelj fotografije in se s tem čudovitim hobijem ukvarja že celo življenje. In tako sem tudi sama kaj hitro pobližje spoznala fotoaparat in čaroben pogled skozi objektiv. Če moj oče izbira bolj statične motive in rad fotografira pokrajino, so mene od nekdaj privlačile najrazličnejše živali. Že kot osnovnošolki (obiskovala sem foto krožek) mi je bil v izziv ujeti živali v gibanju in naredi fotografijo, ki pritegne pogled. Takrat sem tudi prvič s svojo fotografijo pelikana dosegla odmevnešji uspeh in prejela 2. nagarado na natečaju National Geogrefic Junior,“ je za Žurnal24 povedala, kako se je začelo njeno fotografsko potovanje. Povedala je, da so pasji motivi postali njeni glavni motivi, ko se je v njeno življenje "prikradla psička Bela".

kužki Katja Vogrinec | Avtor: Katja Vogrinec Katja Vogrinec

Pravi, da je presrečna, ker lahko spoznava različne pse in da je vsak kuža po svoje zanimiv, drugačen: "Vsakič znova si želim ujeti edinstven trenutek in ga zamrzniti v fotografiji, da nas ob pogledu na fotografijo spomini in čustva popeljal točno tja, v tisti trenutek."

Katja pravi, da je najboljša fotografija tista, na kateri se vidi, da je kužek sproščen, na tisti, ki ni načrtovana; "Primaren cilj na fotografiranjih, kjer so prisotni psi, je, da se počutijo čim bolj prijetno, sproščeno in da so čim bolj taki, kot so. Najboljše rezultate velikokrat dobimo takrat, ko kužki pozabijo na prisotnost fotoaparata."

In kako Katja motivira kužke, da nastanejo tako simpatične fotografije? "Največkrat si pomagam z najrazličnejšo hrano in igračami. Je pa vsak kuža zgodba zase, zato moramo biti med samim fotografiranjem pripravljeni na improvizacijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.