Popotnik
4290 ogledov

Revija Forbes: Raje v Slovenijo kot na Hrvaško

Izola Saša Despot
Lauren Mowery je v svojem prispevku za Forbes popotnikom med drugim svetovala, naj izberejo raje Slovenijo kot Hrvaško.

V svojem prispevku z naslovom “Šest načinov za bolj odgovorno potovanje v letu 2019” je novinarka Lauren Mowery strnila, kar se je naučila na potovanju čez šest držav in 180 tisoč milj.

Novinarka je opisala okoljsko-osveščeno in trajnostno naravnano popotniško politiko, na prvem mestu je nasvet za izbiro manj množično obiskanih destinacij, zato predlaga Slovenijo namesto Hrvaške.

Logarska dolina Nova ponudba Popotnik "Ne želimo biti masovna destinacija"

Izberite manj oblegano Slovenijo

Eden od njenih nasvetov je, naj popotniki izbirajo destinacije, ki so manj oblegane. Pojasnila je, da se veliko krajev po svetu bori z masovnim turizmom, ki uničuje okolje. Prav v tem sklopu je svetovala, naj popotniki namesto oblegane Hrvaške izberejo manj oblegano Slovenijo in naj namesto oblegane Tajske izberejo manj oblegano Mikronezijo.

Mikronezija je sicer regija v Tihem oceanu, ki leži med Filipini na zahodu, Indonezijo na jugozahodu, Papuo Novo Gvinejo in Melanezijo na jugu ter Polinezijo na jugovzhodu ter vzhodu.

Poleg tega je Lauren Mowery svetovala popotnikom, naj vedno kupujejo lokalno in podpirajo lokalno obrt ter tradicijo. Svetovala je tudi izbiro najboljše sobe, ki si jo lahko privoščite, saj so cene med slabimi in boljšimi sobami po njenih izkušnjah le minimalne.

Njen četrti nasvet je, da se na potovanjih družite z lokalnim prebivalstvom in naj vam oni svetujejo, kakšne zanimivosti je najbolje obiskati.

Potnikom svetuje, naj bodo na potovanjih spoštljivi: "Za seboj ne puščajte smeti, ne kregajte se s tamkajšnjimi prebivalci, spoštujte njihove navade."

Za konec vsem veleva, naj bodo okoljsko ozaveščeni in izberejo manj sporne načine prevozov.

Zlati rt na Braču | Avtor: Profimedia Profimedia