Popotnik
4825 ogledov

Romantični pobeg v dvoje

Poljubljanje Profimedias
Pomlad že trka na vrata, zato se s svojim izbrancem oziroma izbranko usedita v avto in odpeljita na lepše.

Po letošnji zimi, ki se je zaradi mrzlega in zasneženega februarja zdela še daljša, je končno nastopil čas, ko pomlad počasi že kuka izza ovinka. Prišel je čas romantičnih sprehodov in pobegov 'na lepše'. Vikend si rezervirajte za romantični izlet s svojim izbrancem oziroma izbranko. Izberita dejavnost, ki vama je najbolj pisana na kožo in izkoristita skupen čas. V naši mali Sloveniji je kar nekaj skritih (in malo manj skritih) kotičkov, ki vedno znova navdušijo.

Prekmurski Otok ljubezni

Odpravita se v Prekmurje in se sprehodita po Otoku ljubezni, otoku, ki je obdan z rečnim rokavom in je znan po delujočem plavajočem mlinu na reki Muri. Mlin je edini primer tovrstnega objekta v Sloveniji. Po romantičnem sprehodu si izberita katero od številnih restavracij, ki jih kraji v Prekmurju ponujajo, in si privoščita bujto repo in prekmursko gibanico. Če bosta imela dovolj časa, se odpravita še v Lendavo in se povzpnita na stolp Vinarium, ki je visok 53,5 metra.

Spanje v krošnjah, v sodu ali v glamuroznem šotoru

Če niste navdušeni nad kampiranjem, se lahko odločite za malce bolj elegantno, glamurozno različico. Lahko se odločite za romantično, skoraj filmsko kuliso spanja v krošnjah, ki jo ponujajo v Vačah pri Litiji. Če vam ni do 'visenja' z drevesa, lahko spite tudi v čisto pravem vinskem sodu, ki ga ponujajo v Glampingu Vinska vas. Lahko pa se odločite za najbolj standardno različico glampinga (glamurozno kampiranje) in zaspite v elegantnem, lesenem šotoru, ki ima na terasi celo masažno kad.

Večno romantični Bled

Ni ga čez klasiko! Sprehod okoli Blejskega jezera, pogled z gradu in seveda, nepogrešljiva blejska kremšnita. Bled je brez dvoma ena najbolj priljubljenih izletniških točk tako družin kot tudi zaljubljencev. Če pa sprehod okoli jezera ni dovolj, si oglejta še čudoviti vintgar, ki navdušuje s svojimi barvami.

Štajersko srce med vinogradi

S svojim izbrancem ali izbranko lahko ob kapljici rujnega opazujete sončni zahod, pod njim pa cesto v obliki srca, ki se vije med štajerskimi vinogradi. Simpatična cesta, ki je postala prava atrakcija predvsem na Instagramu, se nahaja v Svečinskih goricah.

Ljubljanski grad in Mesarski most

Lahko pa obiščete našo prestolnico, ki velja za eno bolj romantičnih mest v Evropi in ki zadnjih nekaj let navdušuje tudi veliko število azijskih in ameriških turistov. Privoščita si večerni sprehod na Ljubljanski grad in opazujta zvezde ali mestni vrvež pod sabo. Povzpnita se na grajski stolp in se poljubita na vrhu prestolnice. Ko se odločita za spust z gradu, se ustavita še na Mesarskem mostu, kjer zaljubljenci puščajo svoje ključavnice, v katere so vgravirali svoja imena ali začetnice.

 

A post shared by Ljubljana (@igljubljana) on

Komentarjev 1
  • antitrust 17:09 31.marec 2018.

    Romantičen je lahko vsak kraj, če si sam tako narediš :)