Popotnik
335 ogledov

Samo julija 10.376 potnikov

Kaninska žičnica Občina Bovec
Na Kaninu so zadovoljni z dosedanjim potekom poletne sezone, saj beležijo za 10 do 15 odstotkov boljše rezultate od lanskoletnih, je povedal prvi mož javnega zavoda Sončni Kanin Marijan Skornišek.

Samo v juliju so s krožno kabinsko žičnico tako prepeljali 10.376 potnikov, kar je dobrih 1500 več kot v lanskem juliju.

Na Kaninu so tako rekoč "padli" iz zimske v poletne sezono, je priznal v. d. direktorja zavoda Sončni Kanin Skornišek. Do 6. maja so namreč obratovali po zimskem voznem redu. Sledilo je 14 dni premora, ki so jih namenili vzdrževalnim in pripravljalnim delom na napravah, nakar so začeli s poletno sezono. Sprva so obratovali ob sobotah, nedeljah in praznikih, od 25. junija pa obratujejo vsak, če jim le vreme dopušča.

Rezultati letošnje poletne sezone so celo za 10 do 15 odstotkov boljši, kot so bili v lanskem letu, ko so zabeležili rekordne številke. To jih zelo veseli, zlasti v pričakovanju avgusta, ki velja za najboljši mesec v celem letu. Če bo vreme lepo, bodo lanske številke še krepko nadgradili, je prepričan Skornišek.

V juliju so s krožno kabinsko žičnico prepeljali skupno 10.376 potnikov, kar je dobrih 1500 več kot v lanskem juliju, in to kljub ne povsem naklonjenemu vremenu. Čeprav v prejšnjem mesecu žičnica ni obratovala le pet dni, so namreč pogoste popoldanske nevihte odvrnile marsikaterega obiskovalca.

Po podatkih Skorniška so do zdaj sicer močno prevladovali tujci. Teh je bilo v juliju med 90 in 95 odstotki. Največ je bilo do zdaj Čehov, Madžarov, Nemcev in Avstrijcev, avgusta pa pričakujejo tudi Italijane. "Na Bovško in na Kanin pridejo praktično ljudje iz celega sveta," je ugotavljal Skornišek.

Razmišljajo o novi žičnici

Tako zaradi velikega prometa kot starosti in dotrajanosti obstoječe kabinske žičnice pa v Bovcu že razmišljajo o novi kabinski žičnici, ki bo obratovala hitreje, varneje in tudi denimo ob močnejšem vetru, je dejal Skornišek. Na mednarodni razpis so se prijavila tri podjetja, Občina Bovec pa je že izbrala francosko družbo, s katero bodo začeli prve korake v smeri pridobitve idejnih zasnov in rešitev ter iskanja virov financiranja za novo naložbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.