Popotnik
6134 ogledov

Slovenija na odličnem 5. mestu

Lonely Planet knjiga Slovenija Lonely Planet
Lonely Planet je Slovenijo uvrstil v svoj vodnik Best in Travel 2022. Poleg Norveške je Slovenija edina evropska država, ki se je uvrstila na ta seznam.

Slovenijo je Lonely Planet uvrstil na peto mesto med desetimi priporočenimi državami za obisk v letu 2022. Med razlogi za obisk Slovenije so izpostavil raznoliko kulinarično ponudbo, številne možnosti aktivnih doživetij v neokrnjeni naravi, poleg tega pa Slovenijo vidijo kot zeleno destinacijo s trajnostno usmeritvijo.  Poleg Norveške je Slovenija edina evropska država na tem seznamu. 

Letošnja izdaja je posebno pozornost pri izboru desetih priporočenih destinacij namenila trajnostnim potovalnim izkušnjam. 

"Umestitev Slovenije na peto mesto lestvice top desetih destinacij, ki jih za nepozabna in trajnostna doživetja v prihodnjem letu priporoča eden najvidnejših medijev na področju potovanj, je za Slovenijo velika čast. Popotniški vodnik Lonely Planet Best in Travel 2022 se ponaša s potencialnim dosegom kar 100 milijonov bralcev po vsem svetu. Še posebej veseli, da je Lonely Planet pri pripravi aktualnega seznama priporočenih destinacij za leto 2022 posebno težo namenil prav trajnostim in aktivnim doživetjem ter gastronomiji. Priznanje pomeni ponovno potrditev pravilnosti usmeritve slovenskega turizma v edinstvena zelena, aktivna in butična doživetja in hkrati močno vzpodbudo za sodelovanje STO s slovenskim turističnim gospodarstvom in drugimi subjekti v prihodnje," je dejala direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak. 
 
"Odgovorno potovanje je že desetletja del slovenskega načina življenja in Slovenija je tako postala vodilna država na svetu v razvoju trajnostnih turističnih strategij, saj daje prednost kakovosti pred količino in lokalni skupnosti pred potrošništvom,"
je povedal Tom Hall, predstavnik Lonely Planet. "S svojo ponudbo resnično nepozabnih doživetij, ki segajo od Alp do Jadrana, ostaja inovativna in je v zadnjem letu ponudila številne nove kulinarične in kolesarske poti, ki temeljijo na skupnosti in omogočajo obiskovalcem, da izkoristijo možnosti za bogata naravna in kulturna doživetja. Slovenija se je na letošnjo lestvico destinacij v Best in Travel uvrstila tako visoko zaradi svojih nenehnih prizadevanj za oblikovanje trajnostnih rešitev v turizmu in prav zato smo jo tudi izbrali za destinacijo, ki bo na naslovnici knjige."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2