Popotnik
136 ogledov

Srečanje s preteklostjo

Soška fronta
V nedeljo 4. marca 2018 bo v Športnem centru HIT v Šempetru pri Gorici med 9. in 14. uro mednarodno srečanje zbiralcev stare vojaške opreme in drugih starin, 24. Srečanje s preteklostjo.

Na srečanju se bodo predstavili: Društvo soška fronta 1915-1917 in sekcija “GSR2”, Zgodovinsko društvo generala Borojeviča iz Tolmina, Cooperativa Grande Guerra FVG - Sentieri di Pace iz Trsta, AC Isonzo iz Gorice, Društvo Prijatelji Dolomitov iz Dunaja, Društvo SANG (soft air) iz Nove Gorice, Združenje lastnikov starih vojaških vozil iz Gorice, Fundacija poti miru iz Kobarida in Park vojaške zgodovine iz Pivke.

Društvo Soška fronta pa bo postavilo priložnostno razstavo Izstrelki kalibra 37 mm - lahko topništvo.

Tudi prenovljena stalna razstava

Ob tej priliki pa bo med 9. in 14. uro odprta tudi prenovljena stalna razstava "Šempeter in okolica med 1. svetovno vojno" v bunkerju pod pošto na Vrtojbenski cesti 21A v Šempetru pri Gorici.

Srečanje se bo odvijalo v dveh paviljonih, sodeluje več kot 140 prodajalcev in razstavljalcev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Srbije, Češke, Poljske ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.