Popotnik
2302 ogledov

Ta država odpira vrata cepljenim turistom

Izrael Epa: Izrael
Odpirajo se za polno cepljene turiste in prebolevnike ...

Po več kot letu in pol Izrael z današnjim dnem vstop v državo omogoča tudi individualnim turistom, ki so proti covidu-19 cepljeni ali so ga preboleli. Pri tem so oblasti točno določile, kakšne pogoje morata ti dve skupini turistov izpolnjevati, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izrael | Avtor: Epa: Izrael Epa: Izrael
V Izrael lahko po novem torej pridejo posamezni turisti, ki so polno cepljeni in je od zadnjega odmerka minilo najmanj 14 dni in ne več kot 180 dni. Podobno velja, da mora od poživitvega odmerka miniti najmanj 14 dni. Oblasti priznavajo cepiva družb Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac, Sinopharm in Serum Institute of India.

Pri prebolelih veljajo podobni pogoji. V državo lahko vstopijo tisti, pri katerih pri odhodu iz Izraela še ne bo minilo 190 dni od prebolelosti oz. so prejeli najmanj en odmerek cepiva proti covidu-19.

Izrael | Avtor: Profimedia Profimedia
Izrael je bil že pred tem pod določenimi pogoji odprt za potovalne skupine cepljenih turistov. Država ob Sredozemskem morju je bila od izbruha covida-19 praktično izolirana. Tujci so lahko v državo prišli le izjemoma. Od izboljšanja razmer so se poleti začeli postopoma odpirati za potovalne skupine.

Izrael v zadnjem času beleži relativno malo okužb z novim koronavirusom. V nedeljo so poročali o 225 novih okužbah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.