Popotnik
2538 ogledov

Ta mesta morate obiskati spomladi

Amsterdam Pixabay
Priznana revija Reader's Digest je na svoji spletni strani objavila seznam mest, ki se jih splača obiskati spomladi.

Pomlad je odličen čas za kratek oddih, saj so letalske karte cenejše, cene hotelskih sob nižje, izognili pa se boste tudi trumi turistov, ki v mesta odhaja med glavno turistično sezono. Revija Reader's Digest, katere naklada je leta 2016 znašala več kot 2,5 milijona izvodov po vsem svetu in katere spletno stran obišče dnevno okoli 12 milijonov ljudi, je sestavila za pomlad 2019 seznam petnajstih mest, ki jih je nujno treba obiskati. Seveda je med njimi tudi slovensko mesto.

Turisti v Ljubljani Nov rekord Popotnik Toliko turistov še ni bilo nikoli

Amsterdam

Kanali, kolesarske poti, barvite hiše in muzeji polni mojstrovin – to je le nekaj razlogov zakaj bi spomladi obiskali nizozemsko glavno mesto Amsterdam. Metropola je dom edine plavajoče tržnice z rožami na svetu, Bloemenmarkt. Ko zaide sonce, uživajte večer v enem od barov ob kanalih ali pa se odpravite v razvpito rdečo četrt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by debo_1980 🌺 (@debo_1980) on

Pariz

Pariz je priljubljena destinacija popotnikov vse leto, še posebej pa je francoska prestolnica lepa spomladi, ko v mestnih parkih zacvetijo rože in se na terase kavarn vrnejo ljudje. Uživajte lepo vzdušje na travnatih površinah pod Eifflovim stolpom ali obiščite muzeje z prelepimi vrtovi, kot so Musée Rodin in Musée Marmottan-Monet.

Pariz | Avtor: Pixabay Pixabay

Osojnica Bled Turistična vodnica Popotnik "Vsi so presenečeni nad lepoto dežele, a kaj več od tega ne."

Lizbona

Lizbona vabi z dobrimi okusi, dostopnimi cenami, ljubkimi tlakovanimi ulicami in slikovitimi hribi ter samostanom Mosteiro dos Jerónimos, ki je na seznamu Unescove svetovne dediščine. Poskusite tradicionalne portugalske ribje jedi, kot je bacalhau. Tudi nočne življenje Portugalske prestolnice vas bo navdušilo, saj nudi nekaj za vsak okus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Lisboa (@visit_lisboa) on

Firence

Zibelka renesanse je polna klasične umetnosti in arhitekture. Galleria dell’Accademia je polna del Michelangela, v galeriji Uffizi pa boste lahko uživali v pogledu na Rojstvo Venere Sandra Botticellija in Marijino oznanjenje Leonarda da Vincija. Italijansko mesto je tudi središče toskanske kuhinje, zato za pristno kulinarično doživetje obiščite gostilnice v ozkih ulicah centra mesta.

Firence | Avtor: Pixabay Pixabay

Ljubljana Nemški dokumentarec Popotnik "Majhne Benetke" - metropola Balkana

Poleg naštetih mest se je na seznam uvrstil še Reykjavik (Islandija), Dublin (Irska), Santorini (Grčija), Stockholm (Švedska), London (Anglija), Barcelona (Španija), Kopenhagen (Danska), Dunaj (Avstrija), Budimpešta (Madžarska), Neapelj (Italija) in naša prestolnica Ljubljana. Za Ljubljano so zapisali, da ni le cenovno dostopna, zabavna in prelepa, ampak da je možno prespati tudi v mondenih hotelih (omenjajo InterContinental in Vander Urbani Resort), ki so cenejši kot tisti v drugih velikih mestih Evrope.

Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.