Popotnik
4832 ogledov

Ta slovenski koncept kampiranja že kopirali na Danskem

Freedom kampiranje
1/10
strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik
Letos se je dogodka udeležilo več kot petdeset družin ...

Srečanje lastnikov šotorskih prikolic je že tradicionalno, največja družina kampistov pa je tokrat kampirala na Camp-let vikendu ob Velenjskem jezeru. Udeležence je poleg rudarske malice pričakal pester program, ogledali so si tudi rudarsko mesto in bili nad Velenjem navdušeni. Letos je dogodek potekal že petič, prvič pa tudi z dobrodelno noto – cilj letošnjega druženja je namreč, da zbrani kampisti omogočijo čim več otrokom iz socialno ogroženih družin, da tudi sami okusijo slanost morja.

Dogodka se je tudi letos udeležilo več kot 50 družin, ni pa jih pregnal niti večerni dež, saj so jim njihove Camp-letke nudile prijetno zatočišče in prostor za zabavno druženje. Navdušilo jih je kristalno čisto Velenjsko jezero z okolico, mestom in vsem, kar nudi. Ogledali so si tudi muzej premogovništva, Velenjski grad, najbolj navdušeni pa so bili nad pogledom na mesto in okolico iz velenjske skakalnice.

Letos tudi dobrodelni

Letošnji dogodek je poseben in prelomen zaradi dobrodelne note. Z zbranimi sredstvi pod geslom "Freedom za letovanje otrok iz socialno šibkih družin 2018", bo Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje peljala otroke iz socialno ogroženih družin na morje. Pomagate lahko tudi vi, še nekaj dni se zbirajo sredstva s ciljem, da počitnice omogočijo čim večjemu številu otrok, zato lahko tudi vi podprete akcijo TUKAJ

Freedom kampiranje | Avtor: strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik

Slovenski unikum: največja kampistična družina

Gre za največjo "družino kampistov" pri nas. Dogodki v organizaciji Freedom centra Celje združijo vsako leto več ljubiteljev sproščenega, a hkrati udobnega kampiranja, ki prisegajo na sodobne šotorske prikolice, evolucijo nekoč popularne "brakice".

Na dogodka pod nazivom Kampirajmo skupaj! se vsako leto na "Isabella Camp-let vikendu" sreča okoli 50 družin. Zberejo se pred začetkom sezone, doslej so se družili že v Kampu Danica v Bohinjski Bistrici, v Kampu Menina v Zgornji Savinjski dolini, Kampu Park Lijak na Vipavskem, v Kampu Menina v Zgornji Savinjski dolini, v Kampu Danica v Bohinjski Bistrici, lani v Kampu Špik v Gozdu Martuljku, letos pa ob čudovitem Velenjskem jezeru.

Cilj druženja je obenem tudi promocija manj poznanih slovenskih kampov in/ali destinacij, četudi prihaja večina udeležencev na druženje iz vse Slovenije. Pogosto se zgodi, da udeleženci, predvsem so to družine, izmenjajo izkušnje in se tudi dogovorijo za nadaljnje skupno kampiranje, predvsem pa se v gostujoče kampe radi vračajo. Koncept "skupinskega kampiranja" so že povzeli na Danskem in Nizozemskem, nikjer doslej pa s tako uspešno udeležbo kot prav v Sloveniji!