Popotnik
1840 ogledov

Tako izgleda nova gozdna plaža

Ptuj
Zaživel je zeleni kotiček ob Dravi ...

Na mestu vstopno-izstopne točke v bližini Term Ptuj, kjer se vidi tudi Ptujski grad, je v avgustu zaživel zeleni kotiček ob reki Dravi. Gozdna plaža je projekt Zavoda za turizem Ptuj, ki želi s postavitvijo lesenih ploščadi pod krošnjami prostor ob reki približati prebivalcem in obiskovalcem mesta ter ga nameniti sproščenemu druženju in preživljanju prostega časa v naravi.

Gozdna plaža | Avtor: Boris Voglar Boris Voglar

Na zavodu za turizem pojasnjujejo, da je kreativna zasnova klopi produkt znanja domačega podjetja Kreal inženiring d.o.o., ki je mednarodno prepoznano prav na področju oblikovanja inovativne urbane opreme. Svoje mesto na zemljevidu najbolj zelenih slovenskih turističnih destinacij je sicer Ptuj pred dvema letoma dobil s pridobitvijo srebrnega znaka Green destination.

Letos se je destinacija pridružila še konzorciju Slovenia Green, ki ključni poudarek namenja prav sistematičnemu razvoju inovativnih zelenih produktov.

"Prvi korak k ureditvi zelene oaze pod krošnjami je z obsežno čistilno akcijo že pred leti naredilo Turistično društvo Ptuj. Nadaljnjo ureditev prostora smo na Zavodu za turizem Ptuj združili z idejnim konceptom Gozdne plaže in postavitvijo klopi za počitek, vadbo ali sproščeno druženje v naravi. Želimo si, da bi Gozdno plažo kot dogajalni prostor v prihodnje izkoristili tudi organizatorji manjših dogodkov," ob tem pravi vodja projekta Gozdne plaže in namestnica direktorice na Zavodu za turizem Ptuj Monika Klinc

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.