Popotnik
435 ogledov

Tako je bilo na Ambientu, prihaja še Planet kock

Sejem Ambient
1/9
Katja Vogrinec
Na jubilejnem 30. sejmu Ambient Ljubljana so podelili nagrade za oblikovalske presežke, na Gospodarsko razstavišče pa prihaja Planet kock.

Na Gospodarskem razstavišču se je minuli konec tedna pod skupnim sloganom Končno doma! odvil 30. Ambient Ljubljana – sejem pohištva in notranje opreme ter 4. Dom Plus s ponudbo stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš ter opreme za okolico hiše.

Sejma je na slovesnem odprtju odprl predsednik Vlade R Slovenije Marjan Šarec. Na njem pa so podelili tudi nagrade in priznanja za oblikovalske presežke letošnjega Ambienta Ljubljana. Najvišje priznanje – Top of the Top – med petimi nagrajenimi izdelki, ki jih je v imenu Gospodarskega razstavišča izbrala posebna komisija, je prejelo podjetje Pirnar d.o.o. za potezala za vrata in sicer, kot so zapisali v utemeljitvi, za odličen splet funkcionalnosti, tehnologije in estetike.

Sejem Ambient | Avtor: Katja Vogrinec Katja Vogrinec
Zbrane je nagovoril tudi direktor Gospodarskega razstavišča mag. Iztok Bricl in ob jubileju dejal: " … Leta 1990 so prvič organizirali sejem z imenom Ljubljanski pohištveni sejem. Razstavljal je vse vrste pohištva in opreme za stanovanja, hotele, pisarne in druge javne prostore. Že tedaj je razstavo pohištva spremljal strokovni program z nasveti projektantov. Ljubljanski pohištveni sejem je kljuboval vsem spremembam, ki so bile posledica novih političnih in gospodarskih razmer v novo  nastali državi Sloveniji. Bil je neke vrste poligon, ki je preizkušal, kako trden most bo zdržal čase recesije, množičnega propada lesno predelovalnih tovarn in pohištvene industrije. Vse bolj je postajal Ambient, v katerem so s svojimi izdelki izstopala mala mizarska, večinoma družinska podjetja. Leta 2010 smo sejem preimenovali v Ambient Ljubljana – sejem pohištva in ga v vsebinskem pogledu obogatili z vrsto novih projektov, ki poudarjajo pomen oblikovanja in ga skušajo približati najširši javnosti. Sejemskim nagradam TOP 5 smo dodali še borzo in razstavo mladih oblikovalcev in arhitektov imenovano TOP ideje in pa še arhitekturno svetovanje z imenom TOP arhitekt."

Največja razstava LEGO kreacij v Sloveniji 

Že 16. in 17. novembra pa se boste lahko na Gospodarskem razstavišču potopili v Planet kock. Gre za največjo razstavo LEGO kreacij v Sloveniji, ki jo organizira Kocke klub v sodelovanju z zunanjimi partnerji in razstavljalci iz vse Evrope. Na voljo bo tudi trgovina Baby Center z novimi LEGO seti po znižanih cenah in LEGO bazar, kjer so naprodaj LEGO kocke in figurice članov Kocke kluba.

Poleg ogleda LEGO razstavnih eksponatov lahko sodelujete tudi na LEGO igralnicah, delavnicah, tekmovanjih in se s pomočjo Zavoda 1-2-3 izobražujete v LEGO robotiki.

 

Komentarjev 1
  • gladys98 12:18 12.november 2019.

    To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje.Dobil sem prvi mesec 27936 evrov za delo 3 ure na dan.Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov odnesel vsaj 7645 evrov na 9264 evrov na teden. .......>>> www.Trade46.Com