Popotnik
784 ogledov

Tako je decembra na Hrvaškem

Zagreb Epa
Zagreb v decembru preplavijo gruče turistov, saj ima enega najboljših božičnih sejmov v Evropi.

"Zagreb je že tri leta zapovrstjo osvojil naziv najboljšega božičnega sejma v Evropi," pojasnjujejo v Hrvaški turistični organizaciji. Lonely Planet ga je za leto 2017 razglasil za najboljšo destinacijo zaradi bogate ponudbe koncertov, delavnic, gurmanskih specialitet ter zabave.

Svetujejo, da pokažite svoje veščine na drsalkah v izvajanju piruet na drsališču na prostem na Trgu kralja Tomislava. Potem pa se  lahko napotite proti Zrinjevcu, parku, v katerem se je začel zagrebški advent – 220 dreves je okrašenih z božičnimi lučkami, ki s svojim svetlikanjem prispevajo k posebnemu vzdušju.

"V središču parka Zrinjevac se nahaja star glasbeni paviljon, iz katerega se slišijo zvoki valčka in tradicionalnih božičnih pesmi. Nikakor ne pozabite obiskati starega dela Zagreba, zgodovinskega Gornjega gradu in se spomnite, da sladica pride na koncu - na koncu leta, s silvestrovanjem," dodajajo. 

Družina Salaj in milijoni lučk

Pojasnjujejo, da v bližini Zagreba, v Salajlandu, domu družine Salaj v Grabovnici, lahko doživite eno najbolj sijajnih božičnih zgodb, ki jo pripovedujejo lučke. "Družina Salaj namreč v božičnem času pripravlja posebno slaščico za vse ljubitelje pravega prazničnega vzdušja. V tem času se na njihovi zemlji razprostira na sto tisoč raznobarvnih žarnic, ki ustvarijo razkošno svetlobno vzdušje in idilo za vsakega obiskovalca," opisujejo.

Pestro je sicer tudi po drugih Hrvaških mestih in destinacijah, nekaj Instagram utrinkov spodaj ...

Komentarjev 2
  • tudbognasvečnereši 21:12 23.december 2019.

    Večje katastrofe od" najlepšega mesta na svetu" LJUBLJANE ni nikjer, potrjeno.

  • ilija 20:23 22.december 2019.

    Ne zavajajte ljudje Zagreb je katastrofa še Ljubljana je lepša da ne omenjam Dunaj ali pa Bidimpešto bili smo videli prejšnji teden ta vaš Zagreb ogromno gužve preprodajalcev nekih balonov ogromno okrašen za en k...c muzika en čez drug nič ...prikaži več se ne voha ne čajčka ne kuhančku poden pojdite na Dunaj ne boste razočarani.