Popotnik
6822 ogledov

Tako zameglite svojo hišo na Google zemljevidih

Google street view posnetek zaslona
Če ne želite, da nekdo vidi vašo hišo na virtualnem sprehodu po vaši ulici, jo lahko odstranite le v nekaj korakih.

Če ste kdaj gledali Google zemljevide, veste, da lahko zlahka vidite vse ulice na svetu. Čeprav je na začetku zanimivo, je marsikomu neprijetno, ko ugotovi, da lahko kdorkoli vidi njegovo hišo od blizu.

Na Googlovih zemljevidih lahko običajno vidite samo eno stran posnetih objektov, vseeno pa obstaja možnost, da svojo hišo še dodatno zameglite, da se vidijo zgolj obrisi.

Če se vašo hišo vidi v popolnosti, jo lahko morebitni vsiljivci brez težav preučijo, ne da bi se usedli v avto in jo v živo pogledali.

Google Maps | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Postopek

Za dodatno varnost lahko na Google zemljevidih poiščete svojo hišo in v spodnjem desnem kotu kliknite na gumb "Prijavi težavo".

Kliknite na možnost zameglitve in v polju, ki se prikaže na zaslonu, nastavite vse, kar želite zamegliti. Vnesite čim več podrobnosti o tem, kaj je na sliki. Bodite natančni in si zapomnite, da je ta odstranitev trajna.

Po vnosu vašega elektronskega naslova boste od Googla prejeli odgovor, ali je bila vaša zahteva sprejeta. Zameglitev opravite prek računalnika, kjer je postopek mnogo lažji.

Spletna prevara, spletni nakup, spletno nakupovanje Slovenija To so izdelki, za katere je trenutno največ zanimanja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.