Popotnik
3452 ogledov

Takšne napitnine naj puščajo v Sloveniji

Maribor
1/6
Epa
Britanski medij Independent je na spletni strani travel news objavil vodič po Mariboru, kjer piše tudi o napitninah.

Ena od pomembnih informacij za tuje turiste so tudi nasveti glede napitnin. Avtor članka Pavlo Fedykovych pojasnjuje, da napitnina v Mariboru oziroma Sloveniji ni nujna. Kljub temu priporoča napitnino za dobro storitev v višini desetih odstotkov cene. 

Maribor | Avtor: Epa Epa

Maribor, vreden obiska

Fedykovych opisuje, da je naše drugo največje mesto postavljeno med hribovite vinograde in bujne gozdove vzhodne Slovenije in "je morda najbolj očarljiva destinacija, za katero še niste slišali." Dodaja, da ima Maribor številne priložnosti za dejavnosti na prostem, osupljivo lokalno kuhinjo, bogato vinsko zgodovino in obilo znamenitosti.

Stara trta | Avtor: Profimedia Profimedia


Kot prvo od znamenitosti je omenil najstarejšo trto na svetu. Na pročelju Hiše Stare trte v osrednjem delu starega mestnega jedra na Lentu, namreč že več kot 400 let korenine globoko poganja Stara trta, ki je najstarejša trta na svetu. Hiša je bila sezidana v 16. stoletju in vse do danes na južni strani, ki gleda proti reki Dravi, ni doživela bistvenih arhitekturnih sprememb.

Na sprehod po Mariboru

"Mariborsko staro mestno jedro je s precej ozkimi ulicami, elegantnimi trgi in čudovito arhitekturo kot nalašč za lahkoten sprehod," opisuje avtor in svetuje dobro skodelico kave na eni od teras s pogledom na čudoviti Glavni trg.  

Avtorja je presenetila tudi bližina neokrnjene narave: "Razširjen mestni park je bolj podoben gozdu kot mestnemu parku, idealen je za dolge sprehode ob ribnikih, piknike pod vejami starih dreves in ogled divjih živali v bližnjem terariju in akvariju." Obenem ni pozabil niti na čudovito Mariborsko Pohorje, kjer ga je osupnil razlged z vzpenjače in na kolesarjenje ob reki Dravi. 

Maribor | Avtor: Epa Epa
 

Ljubljana Bravo! Popotnik Noro, kakšna reklama za Slovenijo

anja.scuka@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.