Popotnik
67796 ogledov

Te nore cene na Hrvaškem vzamejo sapo

Split, Hrvaška, turizem, ulica Živa Hanc
Izgovarjajo se, da država ne omejuje cen.

Na pragu vrhunca poletne sezone se turisti na Hrvaškem, se zdi, najbolj pritožujejo nad cenami taksistov, sploh tistih, ki turiste vozijo z letališča. Dalmatinski portal navaja, da je eden izmed taksistov za prevoz iz mestne luke do letališča izdal v zadnjih dneh dva računa v znesku več kot sto evrov. 

Turisti, ki prejmejo takšen račun, so seveda neprijetno presenečeni, še bolj zato, ker na tabli z informacijami o cenah taksi prevozov piše drugače. V skladu s temi informacijami taksi prevoz do Splita stane polovico manj. Taksisti se branijo, da hrvaška zakonodaja ne omejuje cen prevozov. 

Da bi naredili konec številnim pregovarjanjem, celo nekaterim fizičnim obračunavanjem, do katerih je prišlo, se je družba Aerodrom Split pred mesecem dni odločila predpisati cene taksi storitev, ki so jih objavili pred vhodom na potniški terminal. 

V skladu s tem cenikom vožnja do Trogirja stane 150 kun oziroma 20 evrov, do okoliških marin 220 kun oziroma dobrih 29 evrov, do Omiša 600 kun oziroma 80 evrov, znotraj Splita pa med 330 in 380 kun oziroma 44 in 50 evrov.

Vendar taksisti očitno še vedno delajo po svoje. "Če se ne bodo držali jasnih dogovorov, ki izhajajo iz pogodb o koncesiji, ne bodo več delali," je za Slobodno Dalmacijo komentiral Milivoj Topić, predsednik prevoznikov pri Združenju podjetnikov Split. Dodal je, da ni več težav, odkar so koncesije uvedle v Trajektni luki, želi si, da bi ta model sprejeli za celotno območje Splita.

Taksi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Južna Istra Grozljivo Svet Učence so pričakale katastrofalne razmere na letovanju na Hrvaškem gozdni požar Hudi požari Svet Na delu 60 gasilcev
 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • jakec1575 22:04 19.junij 2022.

    V casu ultre so sobe v splitu po 1000€ na noc. :)

  • rd2dmk2 21:55 19.junij 2022.

    če komu ni kaj všeč naj pa pokliče Uber. tam so lepo povedal da jecena odvisna od 1001 dejavnika, tako da nikol ne veš kolk te bo stalo, še sredi vožnje ne. pa je nas vrtovec tako lepo povedal da ...prikaži več je to zdrava konkurenca.

  • molka 19:26 19.junij 2022.

    briga me za to svinjarijo tam dol, mene ne bo nikoli vec in me ze 22 let ni bilo, je drugje ceneje