Svet
81763 ogledov

Učence so pričakale katastrofalne razmere na letovanju na Hrvaškem

Južna Istra Danijel Bartolić
Takoj po prihodu so bili šokirani predvsem nad higieno.

Na Hrvaškem odmeva primer letovanja šolarjev iz Osnovne šole iz Bregane, blizu slovenske meje, ki so ga preživeli v hotelu Duga uvala v istoimenskem turističnem naselju v Istri. 

Starši sedemdeset šolarjev, ki so končali sedmi razred, so za letovanje svojih otrok izbrali agencijo Trakostyan-Tours, ker so jim ti ponudili ugodno letovanje, obljubljali so dobro namestitev za otroke. 

Ko so prispeli na cilj, jih je pričakal šok predvsem v smislu higiene. Sobe niso imele posteljnine, blazine so imele vonj, bile so polne madežev. Tepihi so imeli plesen, v kopalnicah ni bilo WC papirja niti brisač, vse je bilo umazano. 

Enemu izmed otrok je medtem ko je spal na glavo začel kapljati dež, eno izmed učiteljic pa so zgrizle stenice. Starši so se zbali, da jih bodo otroci prinesli domov. 

Hotel Duga uvala | Avtor: Facebook Facebook

Agencija: Pritožili smo se 

Portal Index.hr je vprašanja glede teag poslal na omenjeno agencijo, ki je odgovorila, da je takoj, ko so prejeli pritožbe, urgirali v hotelu. Sprotno naj bi reševali težave. 

Ena izmed mam je po prejetih fotografijah s strani svojega otroka v hotel poslala inšpekcijo. Državni inšpektorat je za omenjeni portal sporočil, da je postopek še v teku in da ga kot takšnega ne morejo komentirati. 

Index.hr piše še, da ima hotel zelo slabe ocene na spletu, med drugim je na Google business ena izmed gostij napisala, da je bivanje v tem hotelu nehigiensko in da lahko kakšen izmed gostov še zboli. 

Eden izmed staršev je zapisal še, da je stvar toliko hujša, ker so takšni pogoji pričakali otroke. 

Hotel Duga uvala | Avtor: Facebook Facebook

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.