Popotnik
5510 ogledov

Teden restavracij bo. Znane cene.

Kuharski tečaj Profimedia
V juniju bo potekal tradicionalni teden restavracij. Znane so cene.

S sproščanjem vladnih ukrepov, povezanih z zajezitvijo covida-19, se življenje vrača tudi v restavracije.

ženska, večerja, obrok, restavracija V restavracijah Magazin Pasti v restavracijah za tiste na dieti

Pomladni teden restavracij, ki bi moral potekati marca, bo tako izveden med 12. in 21. junijem, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). Rezervacije bodo mogoče od 1. junija.

Najboljša restavracija na svetu Na lestvici tudi slovenska Zdravje To je najboljša restavracija na svetu

"Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji," so ta teden sporočili iz STO. Nacionalna turistična organizacija sicer k temu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

restavracija Ribca | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

restavracija miza bravo Popotnik Med top 50 restavracijami sveta tudi ena slovenska

Cena menijev v Tednu restavracij, nad katerim bdi podjetje Vivi, bo tudi v junijskem terminu ostala 19 evrov. Izjema so najbolje ocenjene restavracije, kjer bo cena posebnega menija 25 evrov. Poseben poudarek bo tokrat na povezovanju preteklosti in sodobnosti.

restavracija Magazin Tega v restavracijah raje ne naročajte

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno - spomladi in jeseni - 10 dni goste razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni. S tem nagradijo stalne goste in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ne rabi biti vedno draga, poudarjajo organizatorji.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti. Lani je v dveh akcijah Tedna restavracij 100 restavracij obiskalo več kot 90.000 gostov.
 

Komentarjev 1
  • dusko89 15:15 24.maj 2020.

    Malo so precenjene nekatere restavracije. Npr.: Chef Uroš. Napišeš, da so ti zaračunali kavo, ki je nisi pil, sladico in glavno jed dobita z ženo različno okrašeno. Odgovor pridite čez pol Slovenije da vam vrnem za kavo. To je Vila Podvin.