Popotnik
4780 ogledov

To bo nova turistična ponudba v Portorožu

Portorož Profimedia
Ob odprtju bo organiziran brezplačen voden pohod.

V Portorožu bodo prihodnji teden odprli tri nove krožne pešpoti. 28 kilometrov slikovitih in urejenih poti bo pohodnikom omogočilo spoznavanje najlepših delov Portoroža, Pirana, Seče in Strunjana. Ob odprtju bo organiziran brezplačen voden pohod v Strunjan, sporočajo s Turističnega združenja Portorož.

V skladu s turistično strategijo, ki predvideva razvoj turizma tudi izven sezone, bodo v Portorožu naslednji teden predstavili tri nove krožne pešpoti. Potekale bodo po slikovitih in razgibanih pokrajinah, ki ponujajo čudovite razglede na brezčasne soline, najvišji flišni klif na Jadranu, fotogeničen Mesečev zaliv in druge edinstvene pejsaže, s katerimi se ponaša destinacija Portorož & Piran.

Sprehajalna pot Fiesa | Avtor: Jaka Jeraša, Jaka Ivančič Jaka Jeraša, Jaka Ivančič
Vodile bodo po gozdnih poteh, skozi srednjeveški Piran, krajinski park Strunjan, po poti nekdanje ozkotirne železnice Parenzane, mimo fieškega jezera in impozantnih skulptur Forma vive. Izhodišče vseh treh poti bo v Portorožu, nato pa se bodo pohodniki lahko odpravili v smeri Pirana, Strunjana ali Seče. Dolžine krožnih poti bodo sedem, devet in dvanajst kilometrov, vsak krog pa bo mogoče prehoditi v dveh do treh urah. Primerne bodo tudi za družine z otroki in rekreativce.

Tudi najlepše točke za slike

"Poti bodo varne, urejene in redno oskrbovane, za kar bomo skrbeli na Turističnem združenju Portorož," pravi Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož. Poskrbljeno bo tudi, da bodo poti dobro označene. Postavili bodo devet sistemskih tabel, na poteh bodo manjše usmerjevalne table, pohodniki pa si bodo lahko pomagali tudi s talnimi markacijami. Zemljevid poti bo na voljo v turističnih informativnih centrih v Portorožu, Piranu in Padni ter na spletni strani destinacije Portorož & Piran. Poti bodo v kratkem objavljene v GPX formatu, kar bo uporabnikom omogočilo, da si poti naložijo na svoje mobilne naprave. Naslednje leto pa bodo na poteh označili tudi najlepše lokacije za fotografiranje.

"Namen tega projekta je promocija destinacije Portorož in Piran skozi rekreativno doživljanje naših naravnih danosti. Krožne pešpoti bodo dodatno obogatile našo turistično ponudbo in osvetlile lepote naših krajev," dodaja Novel.

Ob slavnostnem odprtju pešpoti tudi brezplačen voden pohod

Slavnostno odprtje novih pešpoti bo v torek, 29. oktobra, ko bodo ob 13. uri v portoroškem Rožnem vrtu navzoče nagovorili Đenio Zadković, župan Občine Piran, Franc Kraševec, predsednik nadzornega sveta Turističnega združenja Portorož, in Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož.

Sledil bo brezplačen voden pohod po strunjanski krožni poti, ki bo vključeval brezplačno osvežitev v strunjanski restavraciji Pinija. Pot bo dolga 12 kilometrov in bo potekala skozi tunel Valeta, mimo strunjanskega križa in po delu krožne učne poti nazaj do strunjanskih solin, nato pa mimo Pacuga v Fieso in preko Belega križa nazaj v Portorož. Pohod bo, z vključenim postankom v Strunjanu, trajal približno tri ure in pol. V primeru dežja bo dogodek prestavljen.

Koče Opozorila Popotnik Planinci: jeseni s seboj nujno ta dva pripomočka

anja.scuka@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
Sorodne novice