Popotnik
278 ogledov

To so najsodobnejše steze v Sloveniji

Kranj
Nova sodobna oprema, nove kegljaške kroge, predvsem pa ogrevanje, da športnike ne bo več zeblo.

Kranj se ponaša s prenovljenim kegljiščem, edinim osem steznim kegljiščem v gorenjski in osrednji slovenski regiji. Prenovljeno kegljišče pomeni, da so športniki dobili pogoje, ko jih med kegljanjem ne bo več zeblo v roke. Kegljišče je bilo namreč do sedaj vedno mrzlo, z novo izolacijo in ogrevanjem na plin pa bo temperatura v prostoru ustrezna.

Celotna obnova, z vsemi deli in opremo, je znašala 65.638 evrov, od tega predstavlja prispevek Fundacije za šport 22 odstotkov oziroma 14.897 evrov. Mestna občina Kranj je ta sredstva že prejela.

Prostor je bil pred prenovo ogrevan s pihalnikom toplega zraka

kegljanje bowling | Avtor: Profimedia - fotografija je simbolična Profimedia - fotografija je simbolična
Kegljišče v velikosti 534 kvadratnih metrov, ki je v etažni lasti kranjske občine, je urejeno v nekdanjem industrijskem objektu, ki je danes namenjen več dejavnostim, tudi športnim. Za zagotavljanje primernih pogojev, torej, da športnikov med kegljanjem ne bi več zeblo v roke, je bila energetska sanacija nujna.

Celoten objekt, v katerem je kegljišče, namreč ni toplotno izoliran, centralnega ogrevanja objekt nima, okna in vrata so neprimerna oziroma z minimalno toplotno zaščito, razsvetljava pa je v nekaterih prostorih energetsko potratna. Pred sanacijo se je v zimskem času kegljišče ogrevalo s pihalnikom toplega zraka na kurilno olje, obenem pa je bil nujen tudi nakup potrebne opreme, ki zagotavlja organizacijo vrhunskih tekem.

Posodobljena celotna oprema

Osrednji prostor predstavlja dvorana s kegljiščem in montažno tribuno za gledalce, vključno s prostorom s pogonskim mehanizmom za krogle in postavitev kegljev. Ti prostori so bili sanirani s toplotno izolacijo zunanjih sten in stropa, prav tako pa so bila zamenjana tudi okna. Prav tako je bil saniran prostor za druženje, in sicer s toplotno izolacijo, zamenjavo oken in zamenjavo razsvetljave.

Mestna občina Kranj je sanirala oziroma posodobila ogrevanje, ki se je tako lahko priključilo na novo peč na zemeljski plin, kar je bilo ključnega pomena, saj se z obstoječim načinom ogrevanja prostori niso mogli primerno ogreti. Kegljišče in naprave so bile posodobljene z opremo, ki je namenjena tudi širšemu krogu uporabnikov, predvsem novih športnih rekreativcev in otrok ter mladine. Pridobitev so zagotovo tudi novi keglji križi, kegljaške krogle za odrasle, mladino in otroke, kompleti kegljev in video ter računalniška oprema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.