Popotnik
901 ogledov

To so naši in hrvaški najlepši kampi

Naj kamp Adria 2015 Avtokamp.si
Verjetno še ne razmišljate o poletnih počitnicah. Če pa že in ste ljubitelj kampiranja, je pred vami nov seznam najlepših in najbolj urejenih kampov v Sloveniji in na Hrvaškem.

Spletni portal Avtokampi.si je tudi letos na podlagi glasov 39 tisoč obiskovalcev kampov izbral najboljše v Sloveniji in na Hrvaškem. V izboru je sodelovalo 56 kampov iz Slovenije in 154 iz Hrvaške, ki so bili glede na velikost in lokacijo razvrščeni v devet kategorij. 

V Sloveniji najlepši v Ankaranu in ob Nadiži

V kategoriji večjih slovenskih kampov je prvič glavno nagrado osvojil kamp Adria iz Ankarana, ki je letos obogatil ponudbo z organizirano animacijo in zimskim kopanjem z uporabo wellness centra. Na drugo mesto se je uvrstil dosedanji večletni zmagovalec kamp Terme Čatež, tretji pa je Šobec iz Lesc

Med manjšimi kampi je največje število glasov prejel kamp Nadiža iz Podbele pri Kobaridu, ki sicer sodi med najmanjše kampe. Na drugem mestu je Kamp Kolpa iz Vinice in na tretjem kamp Dolenjske Toplice

Kamp Nadiža | Avtor: Avtokampi.si Avtokampi.si

Valkanela in Ulika prva v Istri

Med večjimi kampi v hrvaški Istri je letos največ glasov slovenskih kampistov zbral kamp Valkanela iz Vrsarja, kjer so po novem na voljo tudi mobilne hišice in bazeni, prenovljeni pa so tudi sanitarni objekti. Drugo mesto je pripadlo poreškemu kampu Lanterna, kjer imajo po novem tudi velike glamping šotore, tretje mesto pa so glasovalci podelili kampu Sirena iz Novigrada, kjer se imajo prenovljeno plažo z bazenom.

Med manjšimi istrskimi kampi si je prvo mesto, tako kot lani, prislužil prenovljeni kamp Ulika iz Rovinja. Drugo mesto je osvojil Kranjski kamp iz Premanture in tretje kamp Pomer.

Straško in Slanica prva v Dalmaciji

V Dalmaciji je med večjimi kampi prvo mesto že petič zapovrstjo osvojil kamp Straško iz Novalje na otoku Pag, kjer so ob plaži zgradili zunanje bazene. Na drugem mestu je tudi letos kamp Park Soline iz Biograda, tretje mesto pa je osvojil kamp Dalmacija

Park Soline v Biogradu | Avtor: Avtokampi.si Avtokampi.si

Med 120 manjšimi kampi je prvo mesto pripadlo kampu Slanica z otoka Murter, ki je letos dopolnil ponudbo z možnostjo najema mobilnih hišic. Drugo mesto je pripadlo kampu Lupis iz Lovišta na Pelješcu in tretje kampu Biograd.

Koversada prva med nudisti

Število nudističnih kampov se je v zadnjih letih stalno zmanjševalo. V Sloveniji nudistično kampiranje omogočata dva kampa, na Hrvaškem pa je takih kampov 17, od tega sedem mešanih.
Med nudističnimi kampi je največje število glasov letos prejel kamp Koversada iz Vrsarja, ki deluje že vse od leta 1961 in sodi med prve nudistične kampe v Evropi. Drugo mesto pripada kampu Valalta iz Rovinja, tretje pa kampu Ulika iz Poreča.

Glamurozni in doživljajski

Prvič so nagrade podeljevali tudi za najboljše glamurozno ali doživljajsko kampiranje. V tej kategoriji kamp Bled, ki gostom omogoča bivanje v lesenih hišicah - gozdnih vilah, od letos naprej pa tudi v lesenih mobilnih hišicah. 

Naj kamp Adria 2015 | Avtor: Avtokamp.si Avtokamp.si

Na drugem mestu je kamp Terme Čatež, ki je že pred leti gostom ponudil možnost najema plavajočih gusarskih hišic, indijanskih šotorov in kavbojskega voza, na tretjem pa lani odprt resort Garden Village Bled z velikimi družinskimi šotori na pomolih nad potokomin drevesnih lesenih hišicah.

Nagrada za posebne dosežke

Nagrada za posebne dosežke v letu 2015 je pripadla kampu Stobreč v Splitu, kjer so v rekordnem času popravili posledice neurja. Orkanska burja s sunki do 200 km/h je marca letos sasmo v nekaj urah podrla številne borovce in povzročila veliko škodo na mobilnih hišicah in objektu kampa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.