Popotnik
6636 ogledov

To znano slovensko mesto z novo pridobitvijo, ki navdušuje

Ptuj
1/3
Albin Bezjak: Ptuj
Ptuj je konec prejšnjega leta dobil novo turistično doživetje za družine z otroki.

Ptuj | Avtor: Profimedia Profimedia
Na Ptuju velikokrat slišimo, da se v mestu nič ne dogaja, da mesto ne živi, in da ni v njem nič zanimivega. S tem se ne strinja avtorica novega turističnega doživetja Vesna Merc, po poklicu sicer arehologinja: "To ne drži – če znamo pogledati okrog sebe, nam ptujske stavbe in zgodovina mesta nudijo veliko priložnosti za preganjanje dolgočasja, za preživljanje prostega časa na prostem ter za zabavo in učenje sredi enega najlepših mestec pri nas."

Da bi ovrgla (neupravičene) očitke, se je odločila, da kar na ulicah svojega rodnega mesta ustvari igro za družine. Svoje znanje in izkušnje je pretvorila v prvo arheološko pustolovščino po Ptuju in ustvarila nov turistični produkt, s katerim bodo družine z otroki še bolj motivirane za obisk starega mestnega jedra. Imenuje se Arheolov. Pri ustvarjanju ji je priskočila na pomoč nagrajena ilustratorka Tamara Rimele, ki je poskrbela za ilustracije Ptuja iz današnjih in preteklih dni, ki krasijo naslovnico in notranjost 30-stranske knjižice z igro.

portal Kam z mulcem Kam z mulcem Popotnik Potovanje z manjšimi otroki da ali ne?

Slednja je polna zabavnih nalog in ugank, ki mlade navdušence nad zgodovino in njihove starše vodi na približno 2-urno dogodivščino po najpomembnejših točkah Ptuja. Tako se lahko otroci vsaj za nekaj ur odtrgajo od telefona in računalnika, starši pa jim v zmernem tempu sledijo na sprehodu po Ptuju, po želji pa tudi sami sodelujejo pri reševanju nalog. Le najbolj prebrisani, pozorni in poučeni pa bodo na koncu dobili mesto v Skrivni arheološki enoti, ki bo kmalu raziskovala še kakšno od slovenskih mest.

Arheolov | Avtor: Arheolov Arheolov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice