Popotnik
4144 ogledov

Trije brezplačni virtualni ogledi muzejev

muzej Guggenheim Bilbao Profimedia
Vrhunski virtualni in brezplačni ogledi muzejev v času novega koronavirusa.

Ljubitelji muzejev in potovanj, ki morate biti zaradi novega koronavirusa doma in ne morete v živo občudovati svetovnih umetniških del, si lahko ogledate na tisoče slik, skulptur, instalacij in novih umetnostnih del prek spleta in sami raziskujete muzeje.

Spoznali boste različne platforme: od interaktivnih, 360-stopinjskih videoposnetkov in popolnih "sprehodov" z opisi, do diaprojekcij s povečavnimi fotografijami največjih umetnin na svetu. Pobrskajte po spletu in se podajte na iskanje virtualnih ogledov muzejev in galerij, spodaj smo izbrali tri zanimive predloge ...

Muzej J. Paul Getty v centru Getty zajema umetniška dela od osmega do enaindvajsetega stoletja. Zbirka vključuje evropske slike, risbe, kipe, razsvetljene rokopise, dekorativno umetnost ter evropske, azijske in ameriške fotografije. Podajte se na virtualni ogled muzeja TUKAJ.

Muzej J. Paul Getty | Avtor: Profimedia Profimedia

Naslednji v vrsti je eden najbolj prepoznavnih umetniških prostorov na svetu: muzej Guggenheim Bilbao. Gre za muzej moderne in sodobne umetnosti, ki ga je zasnoval kanadsko-ameriški arhitekt Frank Gehry in se nahaja v Bilbau v Španiji. Muzej je 18. oktobra 1997 odprl španski kralj Juan Carlos Carlos I z razstavo 250 sodobnih umetniških del. Virtualni ogled vas bo navdušil, zanimiv bo tudi za najmlajše. Podajte se na raziskovanje TUKAJ.

muzej Guggenheim Bilbao | Avtor: Profimedia Profimedia

Čas ko moramo biti doma zaradi zajezitve širjenja Covid-19 lahko izkoristite tudi za obisk enega največjih in najslavnejših muzejev na svetu: Britanskega muzeja (British Museum). Za javnosti je odprt vse od 15. januarja 1759, zdaj pa zaradi novega koronavirusa sameva, saj je zaprl svoja vrata.

V njem je shranjenih približno osem milijonov predmetov, ki pričajo o človeški kulturi od začetka do danes. Razen za nekaj mesecev v letu 1972 Britanski muzej obiskovalcem nikdar ni zaračunaval vstopnine, razen za nekatere posebne razstave. Zdaj ga lahko brzplačno in virtualno obiščete TUKAJ

Karpatos, Grčija Popotnik Ali bo poleti varno potovati na oddih?

anja.scuka@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.