Popotnik
633 ogledov

V te kraje le s predhodno prijavo

 La Pelosa, Sardinija Shutterstock
Nekatere turistično najbolj oblegane italijanske regije pred začetkom poletne sezone sprejemajo dodatne varnostne ukrepe.

Italija je po treh mesecih stroge zapore na začetku junija ponovno odprla meje in dovolila tudi potovanje med regijami. Če načrtujete dopust v Italiji, pa se morate pred prihodom nujno pozanimati o prijavi. Nekatere najbolj znane in obiskane regije, med drugimi Sardinija in Apulija, namreč z željo po zajezitvi širjenja COVID-19 sprejemajo dodatne varnostne ukrepe, poroča Lonely Planet.

Omenjeni regiji od obiskovalcev zahtevata, da se pred prihodom registrirajo in tako pripomorejo k lažjemu spremljanju in sledenju. Pravila veljajo tako za mednarodne kot lokalne obiskovalce.

Sardinija | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Obrazec za obisk Sardinije zahteva podatke o osebnem dokumentu in naslov, kjer bodo obiskovalci na Sardiniji prebivali, ter podrobnosti o letu oziroma trajektu. Potniki morajo najpozneje 48 ur pred prihodom dokazati, da nimajo simptomov okužbe. Izpolnjen obrazec je treba pred vkrcanjem predložiti letalskim prevoznikom oziroma trajektnim podjetjem.

Medtem ko morajo popotniki pred obiskom regije Apulija izpolnjen spletni obrazec poslati na naslov lokalnih zdravstvenih oblasti (glej seznam tukaj) v provinci, kjer bodo dopustovali.

Hrvaška plaža Slovenija Kam ni pametno iti na dopust

80 odstotkov Italijanov bo dopustovalo doma

Glede na poročanje La Repubblici bo kar 80 odstotkov Italijanov letos dopustovalo doma. Med njimi je najbolja zaželena destinacija Apulija, sledita ji Sicilija in Sardinija. Ker pa veliko ljudi načrtuje potovanja, se med oblastmi porajajo skrbi, da se okužbe lahko ponovno povečajo, če ljudje ne bodo upoštevali pravil o socialni distanci.

Trani, Apulija, Italija | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Z namenom, da bi naša zahodna soseda ohranila nizko stopnjo okužbe, so tako uvedli aplikacijo, imenovano Immuni. Slednja s pomočjo pametnih telefonov beleži, kdaj so uporabniki v neposredni bližini z ostalimi ljudmi, in tako omogoča sledenje stikov okuženih, v primeru, če je ena oseba na testu na novi koronavirus pozitivna.

mobilni telefon Svet Italijane razburja nova sledilna aplikacija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice