Popotnik
12291 ogledov

V tej priljubljeni točki dodatno znižali ceno vstopnine

Park Škocjanske jame
1/2
arhiv PŠJ, avtor: Borut Lozej
Samo v novembru je jame obiskalo več kot 3.300 obiskovalcev.

"V celem letu je jame do zdaj obiskalo več kot 155. 600 obiskovalcev, od tega 27.100 slovenskih gostov," so pojasnili na novinarski konferenci v Parku Škocjanske jame. Po državi prihoda je po njihovih navedbah največ obiskovalcev iz Nemčije, vključeni so tudi individualni avstrijski gosti, skoraj 20.000, veliko jih prihaja iz Francije, in sicer več kot 16.000, rekorden obisk beležijo iz Češke, le –teh je skoraj 15.000, nato sledijo še obiskovalci iz Poljske, Italije, Madžarske, Španije ter Nizozemske in Belgije.

Samo v novembru je jame obiskalo več kot 3.300 obiskovalcev.

Park Škocjanske jame | Avtor: arhiv PŠJ, avtor: Borut Lozej arhiv PŠJ, avtor: Borut Lozej

Škocjanske jame kar v štirih

"Smo pa izredno ponosni na to, da so Škocjanske jame vključene v kar štiri mednarodno pomembne in prepoznavne institucije, ki bdijo nad dediščino: UNESCO- svetovna dediščina, UNESCO- biosferno območje, Ramsarska lokaliteta, vpis med 100 najpomembnejših geoloških območij na svetu," so nam pojasnili v parku.

Dodajajo, da je njihova naloga, "da postane dediščina vrednota, ki bi jo znal prepoznati vsak, da je prav dediščina tisto, kar predstavlja vez med vsemi nami, da jo je vredno ohranjati, varovati in jo  s ponosom dati na ogled vsem ljudem sveta."

S ponosom obeležujemo obletnico vpisa na UNESCO seznam svetovne dediščine (28.11.1986), kjer so Škocjanske jame še vedno edina slovenska samostojna enota vpisana na ta seznam! Vseh vpisov je 5, vsi ostali vpisi so serijski - več držav in lokalitet skupaj.

Park Škocjanske jame

Znižali ceno na 12 evrov

Cene v Parku Škocjasnke jame so različne glede na sezono, najdražja vstopnica za ogled Škocjanskih jam je julija in avgusta, takrat znaša 24 evrov za odraslo osebo, v zimskih mesecih je običajno cena 16,00 evrov, s tokratno promocijsko akcijo pa je cena še znižana in v decembru, januarju in februarju stane vstopnica 12,00 evrov za odraslo osebo.

"Namen promocijske akcije je, da ljudem približamo Škocjanske jame- biser svetovne dediščine UNESCO, da obiskovalci dobijo izkušnjo obiska naravne dediščine. Eden naših glavnih ciljev je tudi, da razvijamo naravi prijazen obisk, da stremimo k celoletnemu turizmu in obiskovalcem ponudimo posebno izkušnjo z osebnim vodenjem, v spremstvu izkušenih vodnikov," so dodali. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.