Popotnik
61807 ogledov

Štiri leta zapored najboljše naravno kopališče v Sloveniji

Zavod za turizem Šaleške doline Zavod za turizem Šaleške doline
Letos imajo za 76 odstotkov več obiskovalcev kot lani.

V Zavodu za turizem Šaleške doline v tem vročem delu leta svetujejo obisk Velenjske plaže: "Parkira se lahko na urejenem parkirišču ob Velenjski plaži. Celodnevno parkiranje stane pet evrov."

Kot opisujejo, je bila Velenjska plaža v izboru Naj kopališče 2021 že četrto leto zapored razglašena za najboljše naravno kopališče v Sloveniji. "Sprostitev vam zagotavljajo čista voda, prijazni lokali, brezplačna uporaba ležalnikov in urejenih lesenih površin ter najrazličnejše priložnosti za vodne športe in drugo rekreacijo, nepozabna doživetja, pa tudi različne animacije in prireditve," so našteli.

Ko iščete navdih za gibanje in drugačna doživetja vode, poiščite Zoo station, samosvoje velenjsko »ministrstvo za plažno kulturo«. Skupaj s Klubom vodnih športov Velenje vam zagotavlja odlično izhodišče za supanje – veslanje stoje na posebni deski, srfanje, jadranje z jadrnicami optimist in laser.

Zavod za turizem Šaleške doline

Zavod za turizem Šaleške doline | Avtor: Zavod za turizem Šaleške doline Zavod za turizem Šaleške doline

Odlično rekreacijo omogočajo tudi igrišča za tenis, odbojko na mivki, nogomet, košarko, igrišče za mini golf in vadbišče za golf. "Jezera so s svojimi potmi vse leto priljubljeno območje za sprehode in daljše pohode, kolesarjenje in jezdenje. Otroci tu uživajo na igralih v brezplačnem vodnem parku in na otroških igriščih ob jezeru. Posebna doživetja jezer zagotavlja vožnja s pleterco in še posebno doživetje: vodeno supanje na ogled potopljenih vasi!" dodajajo.

Zavod za turizem Šaleške doline | Avtor: Zavod za turizem Šaleške doline Zavod za turizem Šaleške doline

Ne smemo pozabiti še na čudovit prireditveni prostor ob Velenjskem jezeru z najlepšim razgledom »Vista – park z razgledom« in je največji prireditveni prostor v Sloveniji.

 

Tudi najbolj zahtevna plezalna pot v Sloveniji

Na podeželju Šaleške doline vas po navedbah Zavoda poleg značilnih lokalnih jedi iz doma pridelanih sestavin, odlične zelenjave, dobrega mesa, mleka in mlečnih izdelkov ter medu čakajo številne posebnosti.

Očarajo vas srečanja z mojstri različnih obrti, doživetja in domačije, ki vas preselijo v nekdanje čase, in ohranjeni drobci zgodovine, ki jih lahko tu vidite na lastne oči. Polno je privlačnih kotičkov za pristen stik s seboj in naravo. Bivate lahko na domačijah z neverjetnimi razgledi. Občudujte divjad v obori, čredo ovac, čebele pri delu. Po adrenalin pa se odpravite na najbolj zahtevno plezalno pot v Sloveniji. 

Priporočajo pa tudi voden ogled mesta Velenje v družbi lokalnega turističnega vodnika.

Za 76 odstotkov več obiskovalcev

V Šaleško dolino je skupaj v letu 2022 v obdobju do maja prišlo 9.862 obiskovalcev, kar je 76 odstotkov več kot v istem obdobju lani. Po podatkih Zavoda so ustvarili 27.679 nočitev, ker je za 65 odstotkov več kot v istem obdobju lani. Največ tujih gostov beležimo iz Avstrije, Italija, Nemčije, Hrvaške in Srbije.

Zavod za turizem Šaleške doline | Avtor: Zavod za turizem Šaleške doline Zavod za turizem Šaleške doline

"Gostje iščejo ponudbo za oddih v termah, aktivne počitnice na podeželju Šaleške doline, pohodniške in kolesarske poti, ponudbo lokalne kulinarike na turističnih kmetija, aktivnosti na Velenjskem jezeru, vodene oglede mesta Velenje in Šoštanja. Povprašujejo tudi po muzejih in galerijah," so sklenili v Zavodu. 

Postani popotnik in raziskuj svet z nami.

 

Komentarjev 3
  • Avatar luckyss
    luckyss 19:34 10.julij 2022.

    "najboljše naravno kopališče" .....Ne bom se spuščal v upravičenost takšnega poimenovanja, ampak to jezero je nastalo zaradi posegov človeka v naravo in je del deponije žlindre iz TEŠ, ki ni ravno neoporečna zaradi "specifičnih lastnosti"..