Popotnik
2437 ogledov

Za ta razgled morate po novem plačevati

svečina, srce Avtor: TIC Svečina
Če se boste želeli slikati nad znamenitim srcem iz Svečine, boste za to morali plačati – tako ali drugače.

Kot je pred nekaj dnevi poročal Svet na Kanalu A, so se naši severni sosedje odločili vsem gostom, ki bodo obiskali znamenito srce, zaračunati za razgled. Svečinsko srce je sicer v lasti zakoncev Šerbinek, saj je vinograd v njem zasadil oče Roberta Šerbinka. A iz njihove strani se srca ne opazi. Opazi se ga le z zgornje perspektive, iz vinogradniško-turistične kmetije Dreisiebner.

svečina, srce Nezaslišano Slovenija Francozi ukradli naše svečinsko srce

A žal, kot so povedali na Svetu na Kanalu A, so se Dreisibnerjevi odločili, da bodo pogled na znamenito srce zaračunali, če na njihovi kmetiji ne boste nič spili ali pojedli. Tudi snemalni ekipi informativne oddaje niso dovolili, da bi vsaj posneli znameniti kader.

Šrebinekov pravi, da je vesel, da je srce spet v njegovi lasti, da lahko nadaljuje očetovo delo. "Cesta, kot sama cesta, če bi gledali, je marsikje zavita tako, da bi si lahko zamišljal, da je srce. Ampak tisti čar je naš vinograd znotraj srčka," je za Kanal A povedal Robert in dodal: "Moramo vedeti, da je moj oče leta 1996 zasadil na novo vinograd in takrat se je začel oblikovati srček."

Komentarjev 2
  • maresem 09:03 15.avgust 2018.

    Požrešnost nima meja.