Popotnik
141 ogledov

Zaradi epidemije letos virtualni festival čokolade

festival čokolade Anže Petkovšek
Najprej se je že zdelo, da največjega čokoladnega dogodka letos ne bo, a so se odločili, da festival le izpeljejo. Tokrat na spletu.

Festival čokolade, ki bi moral biti v Radovljici med 17. in 19. aprilom, se bo odvil od 24. do 30. aprila. "Če smo ostali brez festivala, to še ni razlog, da ljubitelji čokolade ostanejo brez kakovostne slovenske čokolade," je sporočila direktorica zavoda Turizem in kultura Radovljica Nataša Mikelj in pojasnila, da so jih k organizaciji prvega virtualnega festivala čokolade spodbudili odzivi ob odpovedi festivala, ki so jim dali vedeti, kako radi imajo festival redni obiskovalci. Teh vsako leto naštejejo okoli 50.000.

Slovenske čokoladnice so z zaprtjem butičnih trgovinic in lokalov v času epidemije ostale brez klasičnih prodajnih kanalov, saj njihovi izdelki ne polnijo polic v trgovskih centrih. Ostale pa so še brez festivala čokolade kot največjega promocijskega dogodka slovenskih čokoladnic. S pripravo virtualnega festivala bo tako radovljiški zavod za turizem in kulturo, ki podpira lokalno in si prizadeva za sodelovanje, podprl tudi delo čokoladnic.

Prvi virtualni kulinarični festival v Sloveniji

Virtualni festival čokolade bo prvi virtualni kulinarični festival v Sloveniji. Odvijal pa se bo sedem dni, in sicer med 24. in 30. aprilom. Osrednje prizorišče festivala se iz Radovljice seli na spletno stran radovljiškega festivala čokolade, vsi uporabniki družabnega omrežja Facebook pa bodo dogajanje lahko spremljali tudi tam.

Namen virtualnega festivala, s katerem bodo čokoladnice in ljubitelji čokolade lažje prebrodili čas do prihodnjega festivala aprila 2021, je poleg tega v času omejenega druženja in gibanja ponuditi drugačne vsebine. Preko festivala bodo ljudem ponudili ideje za čokoladne aktivnosti in jih s čokoladnimi izzivi in nagradnimi igrami povabili k soustvarjanju festivala.

festival čokolade | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Butične slovenske čokoladnice bodo kakovostne ročno izdelane čokoladne izdelke ponudile na virtualnih stojnicah, pri čemer obljubljajo akcijske cene na nekatere izdelke. Obiskovalci virtualnega festivala pa se bodo s čokolatierji lahko srečali preko video vsebin, ki jih bodo na spletno mesto ter na facebook stran dogodka dodajali ves čas festivala.

"Čeprav se zavedamo, da je festival v živo neponovljiv, in je tudi za nas kot organizatorje virtualni festival nekaj povsem novega, verjamemo, da bodo ljubitelji čokolade uživali ob spremljanju dogajanja tudi doma. Poleg tega se jim tokrat ne bo potrebno prebijati skozi gnečo do svoje najljubše čokoladnice, za nakup pa ne potrebujejo zaščitne opreme," so izpostavili organizatorji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.