Popotnik
1347 ogledov

Živalski vrt ponovno odprt, a v veljavi stroga protikoronska pravila

Alpaka
1/4
Živalski vrt Ljubljana
Pravila v živalskem vrtu veljajo tudi za preprečevanje okužb občutljivih vrst živali, zato obiskovalce pozivajo, da se ne dotikajo in ne hranijo živali.

Živalski vrt Ljubljana je danes ponovno odprl svoja vrata za obiskovalce, so sporočili. Vstop je mogoč med 9.00 in 16.30 ob upoštevanju vseh aktualnih ukrepov za zajezitev epidemije, pravila pa v živalskem vrtu veljajo tudi za preprečevanje okužb občutljivih vrst živali, zato obiskovalce pozivajo, da brez izjem upoštevajo navodila ter se ne dotikajo in ne hranijo živali. V izogib čakanju v vrsti pred blagajno so omogočili tudi možnost nakupa vstopnice preko spleta.

Nove letne vstopnice 365

Vsem imetnikom letnih vstopnic bodo podaljšali možnost koriščenja za obdobje zaprtja živalskega vrta, so sporočili, omogočili jim bodo vstop do konca marca 2021. Za tem pa bodo obiskovalcem na voljo "letne vstopnice 365" - te ne bodo več sezonske z veljavnostjo do konca leta, temveč bodo veljale 365 dni od dneva nakupa. V nove vstopnice bodo pretvorili tudi že kupljene sezonske letne vstopnice 2021. 

Poleg tega bo obiskovalcem zdaj na voljo še polletna vstopnica, ki bo za ceno treh enkratnih obiskov omogočala vstop v prvi ali drugi polovici koledarskega leta.

Nove zimske pridobitve

Obiskovalci živalskega vrta bodo lahko pozdravili številne mladiče. S 1. januarjem je čreda alpak pridobila novega člana, mladička Silvestra. "Mraz ga ne ovira, saj malčka prekriva gosta bela dlaka, ki ga ščiti pred nizkimi temperaturami," so pojasnili v živalskem vrtu.

Opazovali bodo lahko tudi decembrske mladiče jezersko-solčavskih ovac.

Jezersko-solčavska ovca | Avtor: ZOO Ljubljana ZOO Ljubljana
Nova pridobitev v ljubljanskem živalskem vrtu je tudi volk Aragorn, ki ga bodo obiskovalci prepoznali po sivi barvi dlake.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • serkookaf 05:08 19.januar 2021.

    www︎.︎Duterte︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks