29 ogledov

Poroka z mlajšo podaljša življenje

Eliksir mladosti Žurnal24 main
Skrivnost dolgega življenja moških je poroka z mlajšo. Žal pa ne velja tudi obratno, ženske, ki imajo mlajše partnerje, so izpostavljene bolj zgodnjemu slovesu, je pokazala nemška raziskava.

Jesti zdravo in se ukvarjati z rekreacijo je znano sredstvo, kako ostati v top formi in dolgo ter kakovostno živeti. Moški pa so dolgo slutili in od zdaj tudi dokazano obstaja druga rešitev – poroka z mlajšo nevesto. Če se moški poroči z dekletom, ki je 15 do 17 let mlajše od njega, se tveganje, da bo zgodaj umrl, zmanjša za petino. Tisti, ki omožijo od sedem do devet let mlajšo, imajo še vedno 11 odstotkov več možnosti, da bodo živeli dlje.

Takšni so opogumljajoči izsledki študije, ki jo je opravil nemški inštitut iz Rostocka Max Planck Institute, zajela pa je statistiko vseh smrti na Danskem med letoma 1990 in 2005. Enajst odstotkov možnosti, da bodo umrli bolj zgodaj, pa imajo tisti, ki se poročijo s starejšo.

Slaba novica
Žal za ženske nimamo tako dobrih novic. Če se poročijo s sedem do devet let mlajšim ali starejšim, verjetnost zgodnje smrti naraste za 20 odstotkov. Verjetnost se poveča na 30 odstotkov, če je razlika v letih med 15 in 17. Znanstveniki domnevajo, da gre lahko za rezultat naravne selekcije, saj le najbolj zdravi, najbogatejši in najuspešnejši starejši moški privlačijo mlajše družice. ''Druga teorija je, da mlajše ženske za moške skrbijo bolje, zaradi česar kakovostneje in dlje živijo,'' pravi Sven Drefahl z inštituta. V povprečju se evropski moški sicer poročajo s tri leta mlajšimi nevestami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.