9 ogledov

Premiera druge sezone serije Igra prestolov na HBO

Igra prestolov Žurnal24 main
Vojna prihaja v Westeros. Medtem, ko se hladni vetrovi dvigajo, se pet kraljev bori za oblast. Kujejo in razpadajo se zavezništva, preverjajo se identitete in prebujajo strasti. Vložki so večji kot kadarkoli prej - kdo bo preživel kaos in sedel na Železni prestol?

"Igra prestolov", epska drama umeščena v fantastični svet Westerosa, temelji na zbirki epskih fantazijskih romanov "Pesem ledu in ognja", katere je napisal George R. R. Martin. V deželi, kjer lahko poletja in zime trajajo dolga leta, živijo ambiciozni moški in ženske - častitljivi in takšni, ki bi za oblast naredili vse. Predvajanje druge sezone dramske serije „Igra prestolov“, ki je prejela Emmyja in Zlati globus, se prične v ponedeljek, 2. aprila ob 20:05 ekskluzivno na HBO-ju, samo en dan po ameriški premieri. Vsi uporabniki storitve HBO GO bodo imeli ekskluzivno priložnost, da si ogledajo tudi drugi del nove sezone. To pomeni, da bosta 2. aprila na HBO GO-ju dostopna dva dela, na HBO-ju in HBO OD-ju pa bo dostopen samo prvi del.

Septembra 2011 je serija “Igra prestolov” osvojila dva Emmyja; za najboljše oblikovanje uvodne špice in za najboljšega stranskega igralca v dramski seriji, katerega je prejel Peter Dinklage, ki je osvojil tudi Zlati globus v kategoriji Najboljši stranski igralec v TV seriji, mini seriji ali TV filmu.

Pod producentsko taktirko izvršnih producentov Davida Benioffa in D.B. Weissa, na HBO prihaja deset delov druge sezone nagrajene dramske serije „Igra prestolov“, katero so preteklo jesen snemali v Dubrovniku. Prekrasna srednjeveška obzidja tega dalmatinskega bisera, so postala kulisa za prestolnico Westerosa – Kraljevega pristanka.

Zima, obdobje belega krokarja, se hitro približuje. Na Železnem prestolu sedi mlad in okruten Joffrey. Svetuje mu njegova podla mama Cersei, njegov namestnik pa je postal njegov modri stric Tyrion.

Medtem, ko družina Lannister trdno drži Železni prestol, se napadi vrstijo iz vseh strani. Sin Neda Starka, uničenega vladarja Zimišča, Robb Stark, je na bojišču ujel Jaimea Jannistera in zdaj zahteva samostojnost Severa. Daenerys Targaryen je za svoje izmučene može z Vzhoda pripeljala pomoč - za njo se zdaj borijo tri zmaji. Stannis Baratheon, brat pokojnega kralja Roberta, ne priznava Joffreyja kot naslednika na Železnem prestolu, zato se združi z močno duhovnico, s katero kujeta načrt za napad iz morja. Renly, Stannisov karizmatični brat se, odkra je pobegnil iz Kraljevega pristanka, pravtako spogleduje s prestolom.

Medtem se je, severno od Zida, pojavil novi vodja, ki je Nočni straži in Johnu Snowu dal veliko dela. Zavezništva, izdaje, junaštva, spletke, poželenje, nadnaravne sile in veličastna pokrajina - druga sezona "Igre prestolov" nas bo popeljala na nepozabno potovanje, vaša naloga pa je, da se prepustite.

Druga sezona serije bo na programu HBO vsak ponedeljek ob 20:05h, ponovitve pa si boste lahko ogledali ob torkih ob 21:45h, petkih ob 22:00h in ob nedeljah ob 23:45h. Serija bo na voljo tudi na HBO GO-ju, internetni storitvi videa na ukaz, kjer bo vedno dostopen en del v naprej.