Projekti
4 ogledov

Dober oprijem tudi na mokrem

dunlop Žurnal24 main
Dunlop je izjemno predan in povezan s športnim avtomobilizmom. Da bi voznikom zagotovil kar najbolj neposredne občutke v vožnji, še posebej tiste povezane z natančnostjo vodenja, odzivnostjo in seveda varnostjo, je razvil številne inovativne tehnologije, ki zagotavljajo dvosmerno komunikacijo z vozilom.

To pomeni, da pnevmatike Dunlop zmorejo vozniku pravočasno prenesti povratne informacije s ceste, kar je še posebej zahtevno, a toliko bolj potrebno ob vožnji po mokrem.

V dežju, ko se na cestišču nabira voda, je izjemnega pomena zmožnost izpodrivanja le-te izpod pnevmatike, preprečevanje akvaplaninga. Za to poskrbijo inovativne zmesi gume in oblika dela pnevmatike, s katerim je ta v stiku s cestiščem. Pomembno je tudi, da pnevmatika ni obrabljena čez mejo, ki še v popolnosti omogoča njeno pravilno delovanje in je tudi zakonsko predpisana.

Velja, da vse pnevmatike Dunlop zmorejo učinkovito spodrivati vodo s cestišča in tako doseči najboljši možni oprijem s podlago. A glede na to, da so v jesenskih, sivih deževnih dneh temperature nizke in so zato zahteve za pnevmatike še toliko bolj zaostrene, velja, da so takrat najučinkovitejše zimske pnevmatike znamke Dunlop. Te ne zmorejo vrhunskega oprijema samo na snegu. Ko se temperature približajo ledišču, so izjemno zmogljive tudi na suhem in toliko bolj na mokrem cestišču. Zaradi pravšnje zmesi gume ohranjajo na primer pnevmatike Dunlop Winter Sport 4D želeno stalnost zmogljivosti in značilnosti v izjemno širokem temperaturnem območju.

Tako s prihodom jeseni odgovoren voznik ne bo nikoli v zagati, tudi če bo vozil v sivem deževnem dnevu. Z izbiro pnevmatik Dunlop bo namreč dokazal, da ve, kako je treba zagotoviti najvišjo raven varnosti z razsežnostjo dinamične in poskočne športne vožnje. To, da mu prava zimska pnevmatika omogoča neposreden stik z avtomobilsko tehniko in njeno izrabo v celoti, pa bo začutil v slehernem zavoju, kjer se bo z avtomobilom, zahvaljujoč pnevmatikam Dunlop, izjemno ujel.