Projekti
19 ogledov

Prhljaj - nadležne snežinke na ramenih

fitoval Žurnal24 main
Nenadne temperaturne spremembe, prehod iz hladnih prostorov v tople, gretje in suh zrak niso le težava kože, temveč vplivajo tudi na naše lase in lasišče. Zato ni naključje, da so ravno v zimskih mesecih težave s prhljajem pogostejše.

Čeprav je prhljaj estetsko neprijetna nevšečnost, lahko številni drobne luske na lasišču in ramenih razumejo kot znak neustrezne nege ali slabe osebne higiene. Vsekakor težava s prhljajem povzroča ljudem mnogo skrbi.

Odpraviti je treba vzrok prhljaja, ne le njegovih sledi

Zunanji dejavniki lahko porušijo ravnovesje na lasišču, kar omogoča rast drobnih mikroorganizmov, tako imenovanih glivic, ki so ključni vzrok prhljaja. V Krkinih laboratorijih so razvili novo generacijo dermatoloških šamponov proti prhljaju Fitoval (intenzivni in vzdrževalni šampon) za celosten pristop k hitremu in dolgotrajnemu odpravljanju prhljaja, tudi trdovratnega.  Premišljeno izbrane aktivne sestavine z dokazano dermatološko učinkovitostjo nadzorujejo rast glivic Malassezia,tudi M. globosa in M. restricta, ki sta opisani kot najbolj odgovorni za nastanek prhljaja,in zmanjšujejo njihovo število. Hkrati pomagajo zavirati prehitro obnavljanje povrhnjice in normalizirati njeno strukturo ter odstranijo luske. Hitro pomirjajo neprijetno srbečico in razdraženost lasišča.

Formula Fitoval proti prhljaju – nova generacija

Dva različna dermatološka šampona proti prhljaju Fitoval omogočata, da se lahko učinkovito in celostno borite proti različni izraženosti prhljaja - proti trdovratnemu ali proti blagemu prhljaju. 

Za hitro zmanjšanje trdovratnega prhljaja, srbenja in razdraženosti je na voljo Intenzivni dermatološki šampon proti prhljaju.

To potrjujejo rezultati raziskav, ki so jih pod dermatološkim nadzorom izvedli v centru za klinična preizkušanja v Franciji in dermatološkem raziskovalnem centru v Nemčiji.

Makrofotografija lasišča pri istem človeku pred uporabo in po štirih tednih uporabe intenzivnega šampona.

Za odpravo blagega prhljaja, vzpostavljanje ravnovesja na lasišču in pomoč pri zaščiti pred ponovitvijo prhljaja je prava izbira Vzdrževalni dermatološki šampon proti prhljaju.

Podatki so bili pridobljeni med raziskavo pod dermatološkim nadzorom v dermatološkem raziskovalnem centru v Nemčiji, kjer se je po po štirih tednih uporabe samoocenilo 20 ljudi.

 Dermatološka šampona za vse tipe las

Dermatološka šampona sta primerna za vse tipe las in lasišča. Učinkovitost in varnost šamponov sta bili dokazani v raziskavah pod dermatološkim nadzorom v dermatološkem raziskovalnem centru v Nemčiji in v centru za klinična preizkušanja v Franciji.

Več o izdelkih si preberite na www.fitoval.si/si/.

Znebite se prhljaja in temnejša oblačila ne bodo več vprašanje ali zadrega!