Projekti
60 ogledov

Priprava vozila na zimo

Dunlop Dunlop
Zima je vremensko najbolj zaostren in neizprosen del leta. Na svojevrsten način opravi z avtomobilsko tehniko posebej zahteven preizkus.

To toliko bolj velja za športne in bolj dinamične avtomobile. Če bo šlo kaj narobe, bo narobe zagotovo šlo pozimi. Zato sta redno vzdrževanje in pregled brezhibnosti delovanja avtomobila toliko potrebnejša, ko se dnevi skrajšajo, ko se temperature spustijo in v meglenih jutrih zadiši po snegu.

Eno izmed poglavitnih pravil za varno vožnjo pozimi je vsekakor videti in biti viden. Dinamični avtomobili imajo sicer zmogljivosti primerna svetila, a ta morajo delovati brezhibno. Ob tem je treba še posebej natančno očistiti steklene površine in zunanja vzvratna ogledala. Ob pripravi avtomobila na zimo se je treba zavedati, da bodo v tem obdobju leta razni dodatki in elementi športne aerodinamike toliko bolj izpostavljeni. Paziti je treba, da je posoda s čistilom za stekla nenehno polna, da je v njen ter v vodih in injektorjih, skozi katere brizga na sprednje steklo pravšnja mešanica tekočine in vode, ki ne zmrzne, ko se temperatura spusti pod nič stopinj Celzija. Morda bo treba za zimo izbrati tudi druga platišča.

Vsekakor je jesen pravšnji čas za obisk katerega izmed centrov Vulco, kjer strokovnjaki pregledajo avtomobil in ga z vsemi pripadajočimi tekočinami in deli pripravijo na varno vožnjo in vožnjo brez težav, ko postane narava neprijazna ne le do nas, marveč tudi do avtomobilov. V centrih Vulco bodo seveda tudi najbolje vedeli, katere zimske pnevmatike Dunlop so primerne za posamezne avtomobile. Le prava pnevmatika namreč zmore zagotoviti najvišjo stopnjo učinkovitost delovanja elektronskih sistemov pomoči vozniku, kot sta na primer protiblokirni zavorni sistem ABS in elektronski program stabilnosti ESP. Stopnja vgrajene varnosti sodobnih avtomobilov je namreč zelo visoka, a njihovo brezhibno delovanje omogočajo pozimi le pravšnje zimske pnevmatike, kot so pnevmatike znamke Dunlop.