966 ogledov

Resni.ca vesela in napoveduje nadaljnjo politično pot

Štab Državljanskega gibanja Resni.ca in predsednik Zoran Stevanović Peter Šalamon
"Na mestu prvih petih strank, ki so prebile parlamentarni prag, če bi tja postavili rože, drevesa, rože, fikuse bi s tako medijsko podporo prišli v parlament," je eden prvih odzivov predsednika Državljanskega gibanja Resni.ca Zorana Stevanovića.

V anketah pred volitvami je možnost za prestop parlamentarnega praga včasih napovedovala tudi Državljanskemu gibanju Resni.ca. Po vzporednih volitvah naj bi sicer stranka sedaj dobila 2,6 % glasov.  

Predsednika stranke Zorana Stevanovića je izid kljub temu pozitivno presenetil. »Meni duša poje. Nikdar v zgodovini Slovenije se ni zgodil tak čudež kakor danes, da je stranka s popolno medijsko blokado, brez medijskega prostora, brez stricev iz ozadja in finančnih struktur moči politično pozicionirala na politični sceni. S takim medijskim prostorom, kakršnega je denimo imel novi obraz globoke države bi mi na volitvah razbili s procentom 50 plus. Vesel sem, da smo res glas ljudstva, ki do zdaj ni bil slišan, udeležbo smo dvignili tudi na podlagi naših zaslug. Verjamem, da ljudje želijo novo politiko, ampak kot kažejo vzporedne volitve zaenkrat še ne bo prišla v parlament, bodo pa ljudje kaj kmalu potrebovali nas in mi njih,« je v odzivu po objavi vzporednih volitev povedal Stevanović. Ob tem je povedal, da so šele na začetku in na katerih koli naslednjih volitvah napoveduje še bistveno boljši rezultat.

Komentarjev 1
  • Ender3 21:39 24.april 2022.

    Trojancev ne bo v vladi in prav, je tako . Populizen se običajno ne nagrajuje !!