241 ogledov

S kom hodijo visoke ženske?

Čakajoč na pogumnega. Žurnal24 main
Visoki moški so postavni, visoke ženske so … žirafe? Ne, visoke ženske imajo dolge, dolge noge.

Visoke moške njihovi manjši kolegi pogosto gledajo z zavistjo in občudovanjem. Ko so mladi, jim je zaradi tega marsikdaj lažje pri športu, in ko si ustvarjajo kariero, zna biti višina prav tako prednost. Nadpovprečna višina pri ženskah je seveda nekaj drugega. Namesto da bi jim ostale ženske zavidale, se pogosto bojujejo z občutki neženstvenosti in odtujenosti od lastnega spola, še posebej v obdobju odraščanja. Tiste, ki so poleg centimetrov tudi postavne, graciozne ali spretne, lahko uspejo kot modeli ali na športnem področju, zares ekstremno visoke ženske pa v okolici običajno vzbujajo radovedne poglede.

Ne glede na to, kakšen naj bi bil po družbenih normah ženski videz, ima vsako srce svoje kriterije. Hoditi z visoko žensko veliko pove o njenem moškem, še posebej, če jo mora sam gledati navzgor. Res je, da v opisu idealne ženske najbrž noben moški ne bo omenil, da mora biti višja od njega, ker moški tega pač niso vajeni, ker tega tudi ne bodo videli kot ideal v nobeni lifestyle reviji in ker se moški ob ženski rad počuti možat in zaščitniški. To pa je seveda lažje ob nekom, ob komer ne stopaš na prste. Še posebej, če moški nosi avstroogrske brke in se rad trikrat na teden občuduje v ogledalih na fitnesu. Moški, ki se s tem ne ukvarja in v javnosti brez zadržkov izkazuje naklonjenost svoji ljubki velikanki, se ne podreja omejujočemu mnenju okolja, ki je, priznajmo, pogosto polno najbolj banalnih predsodkov do ljubezni. Takšna drža tudi odraža samozaupanje in zrelost, ki je že po nekaj trenutkih veliko opaznejša kot vrtoglava višinska razlika.

Punca in pol. © iStockphoto

 
Se oblačiš na moškem oddelku?
Seveda je še tako visoka ženska predvsem ženska, zato je moškemu tudi všeč, in zaradi tega je treba biti pozoren, da pri dvorjenju upoštevamo njeno nečimrnost in nekaj "samoumevnih" predpostavk. Večina moških domneva, da visoke ženske zanimajo le partnerji, ki so še višji, kar ustreza sodobnim medijskim stereotipom o klasičnem paru. Menijo, da se "velikanka" že tako ali tako ne počuti najbolje pred ocenjujočimi pogledi mimoidočih in da se ne bi želela še dodatno izpostavljati s "palčkom" ob rami. Prav zato pa imajo tisti brez predsodkov in z nekaj poguma več možnosti za uspeh.

Visoke ženske okoli sebe pogosto zgradijo obrambni zid in krhkost skrivajo za videzom, da jim je vseeno za to, kar si drugi mislijo o njih. Ampak pod zastrašujočo zunanjostjo se običajno skriva nežnost, ki pokuka na plano, ko začuti sproščenost in varnost. Seveda pa je za takšno vzdušje treba biti takten. Dobro si je zapomniti, da je bila visoka ženska visoka v vseh obdobjih življenja, zato je najbrž sita stavkov, kot so ''Hej, je težko najti pravo številko čeveljcev?'' ali ''Se oblačiš na moškem oddelku?'' ali ''Kako visok je tvoj fant?'' ali ''Si igrala košarko?'' . Takšnih dolgočasnežev ima čez glavo. Če jo moški opazi in ogovori zaradi pravih razlogov, si ga bo zaradi pravih razlogov tudi zapomnila.

Dolge, dolge ...
Seveda pa obstaja izjema, ko smemo govoriti o centimetrih. Pri visoki ženski moški preprosto ne morejo spregledati seksi dolgih nog. Zakaj je večina modelov višjih od običajnih žensk? Ker modni oblikovalci dobro vedo, da so zaradi tistih malce daljši nog oblačila na njih videti fantastično in seksi za požret.

Sicer pa obstaja kar nekaj zvezdnikov, ki jih ne moti, da so njihove partnerice višje. Za takšna razmerja ni potreben pogum, dovolj je ljubezen.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.