6 ogledov

Skrivnosti srečnih parov

Izžarevata srečo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Srečen odnos ne pride sam od sebe, ampak se je treba zanj truditi vsak dan. Nekaj je odvisno od partnerja, veliko lahko naredimo sami.

1. Delite obveznosti. Če hišna opravila niso enakomerno razporejena, bo prej ali slej prišlo do razpravljanja in prepirov. Vsak član družine, vključno s partnerjem, mora imeti svoje zadolžitve in jih vestno izpolnjevati. Ko boste postorili vse, boste tako imeli dovolj časa drug za drugega, pa tudi za počitek.
2. Sreča ni le v skupnih trenutkih. Za uspešno razmerje sta priporočljiva tudi dva solo izhoda na mesec s prijatelji.
3. Formula uspešnega odnosa vključuje tudi vsaj dve vikend potovanji na leto in eno skupno potovanje v tujino, če je to mogoče.  
4. Kot običaj uvedite dva romantična obroka na mesec. Imeli boste čas le zase, romantično uživanje v jedi pa je eno od najintimnejših početij.
5. Priporočljivo je, da vzdržujete stik tudi med delovnim časom. Nežen telefonski klic ali sms-sporočilo bosta znatno vplivala na povezanost v razmerju in ne bosta motila delovnega vzdušja.
6. Vzemite si čas za konjičke. S partnerjem negujte vsaj dva skupna konjička, kot so sprehodi, tek, obiskovanje kinopredstav …
7. Objemajte se. Potrebni so najmanj trije objemi vsakih 24 ur. Človeški dotik je nezamenljiv eliksir v boju proti stresu.
8. Ne razsipajte denarja. Denar je pogosto eden glavnih razlogov za prepire, zato se potrudite pravilno razporediti družinski proračun. Ne zapravljajte več, kot imate, ne pojdite v minus in ne kupujte treh parov čevljev na mesec. Partner bo zaradi tega upravičeno nejevoljen.

Ne dramatizirajte in ne dolgočasite
9. Ne prepirajte se pred otroki. Pred otroki morate biti enotni. Celo če se partner ne znajde najbolje, ga ne glede na njihovo starost spodbujate, da se čim več ukvarja z njimi. Ne kritizirajte ga pred otroki, ker je bil preblag ali prestrog, ampak mu to povejte na samem.
10. Naučite se razpravljati. Nikoli drugemu ne recite ničesar, česar ne bi želeli slišati sami. Pazljivo izbirajte besede, saj so lahko ostrejše od hladnega orožja. Konstruktivni spori so najlažji način, da premostite razlike in drug drugemu poveste, kar vam leži na duši.
11. Predajajte se ljubezenskim užitkom čim pogosteje. Zamenjajte ambient, stil … pustite domišljiji prosto pot …
12. Izogibajte se naveličanosti in dolgočasju. Dolgočasje je pogosto le sinonim za prikrito jezo. Če se tako počutite, se vprašajte, zakaj ste jezni. Razmislite o svojem vedenju, saj verjetno tudi sami niste vedno zabavni. Ne pozabite, smeh sprošča in nas razbremeni vsakdanjih bremen.
13. Ne dramatizirajte. Sprejmite stvari, ki jih ne morete spremeniti. Ne dramatizirajte, če ne gre vse kot po maslu, vi pa na to nimate vpliva, saj boste nervozo prenesli tudi na partnerja. Varčujte energijo za tisto, kar je zares bistveno in pomembno za vas, vašega partnerja in družino.

Ljubezni nikoli ni preveč
14.
Pokažite čustva. To vsakomur polepša dan. Zapomnite si, da nikdar ni preveč, ko izražate iskrene občutke.
15. Oprostite. Naučite se oprostiti. Bodite pošteni do sebe in se vprašajte, ali ste brez grehov. Spomnite se, kolikokrat vam je partner pogledal skozi prste in vam oprostil večjo ali manjšo napako. Če vam je do njega, se trudite oprostiti vse, kar ni življenjskega pomena. Tako vi kot partner potrebujeta varnost in zadovoljstvo drug ob drugem.
16. Usklajujte poglede. Ne pozabite, da se s časom vsi spreminjamo. Celo če mislite, da razumete partnerja in so vam nekatere zadeve povsem jasne, ni slabo, če od časa do časa preverite, kakšno je njegovo mišljenje o stvareh, ki so bistvene za oba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.