Slovenija
92 ogledov

1. maj na Rožniku, govornik Janković

1. maj na Rožniku
1/24
Saša Despot
Tradicionalna prvomajska budnica je danes zbudila tudi Ljubljano, po njej pa so se mnogi Ljubljančani odpravili na Rožnik. Slavnostni govornik je bil župan Zoran Janković.

Župan Ljubljane vsako leto nagovori zbrane na prvomajski prireditvi na Rožniku. Tudi danes je Zoran Janković omenil napredek v zadnjih letih in še posebej izpostavil po njegovem mnenju uspešno delo občine pri sanaciji poškodb zaradi letošnjega žleda. Spomnil je tudi na izkušnje iz časa, ko je bil v Mercatorju, kjer so, kot pravi, vsakomur zagotavljali socialno varnost.

Glede aktualnih notranjepolitičnih razmer je dejal, da mnogi hočejo povedati, da je zrušil sedanjo vlado in razbija koalicijo. "Jaz vlade ne rušim in ne razbijam koalicije, vendar zahtevam tisto, kar smo zapisali v program," je poudaril Janković. To po njegovih besedah pomeni, da začnejo delati in omogočijo, da se število nezaposlenih zmanjša.

Kot pravi, se je v osmih letih število nezaposlenih povečalo, prav tako se je povečalo tudi zadolževanje. "To ni politika, ki jo zagovarjam. Trdim, da se da drugače, trdim, da se da bolje," je poudaril Janković. Alenka Bratušek naj po njegovih besedah še naprej vodi vlado "pod pogojem, da se izvaja program Pozitivne Slovenije".

Bratuškova na Javorovici

Predsednica vlade Alenka Bratušek je bila danes slavnostna govornica tradicionalnega srečanja ob prazniku dela na Javorovici nad Šentjernejem. Zbranim je povedala, naj jih zadnji dogodki v državi ne skrbijo preveč. "Včasih se je treba ločiti, da bi razločili dobro od slabega. In včasih je treba oditi, da bi šli naprej močnejši," je dejala.

Bratuškova je na prvomajskem shodu, s katerim so obeležili tudi 70. obletnico tamkajšnjega poboja 113 borcev IV. bataljona Cankarjeve brigade, poudarila, da je država na dobri poti, vse dokler zmore dovolj preudarnosti, da se tudi najtežjih kriz loteva z demokratičnimi metodami in državniško odgovornostjo.

Sebe kot predsednico vlade pa je ocenila, da je imela vsak dan vodenja vlade v mislih tri obljube, ki jih je dala ob svoji prisegi - pravno državo, čisto vest in blaginjo državljanov. "Brez spoštovanja prava ni čiste vesti, do blaginje pa je včasih dolga, predolga pot," je opozorila.

Po podatkih šentjernejskega župana Franca Hudoklina se je 70. srečanja na Javorovici udeležilo približno 8000 ljudi, med njimi nekaj več kot 330 pohodnikov in več predstavnikov tujih delegacij. Srečanja na Javorovici prirejajo od leta 1947.

Komentarjev 26
  • banja 13:14 02.maj 2014.

    Daj idejo in ne piši na računalnik.Zanimivo. Ljudje, ki počnejo natančno to, kar počnejo drugi ljudje, drugim ukazujejo in svetujejo, kaj naj počnejo. Naša država je zares država pokvarjenih ljudi.Zato pa lahko brez nevarnosti zanživljenje, jankovići in podobni ...prikaži več nesramno z govorancami žalijo ljudi, se gredo VELEIZDAJSTVO z zastavami države, ki jo je pobral hudič, in z zastavami teroristične organizacije, ki je vse obdobje Jugoslavije ustrahovala, zasledovala, nadzirala in pobijala svoje državljane.

  • banja 13:08 02.maj 2014.

    On ne soli pameti, on žali ljudi. Toda ljudje, ki so jim popolnoam pohabili možgane, ne razumejo žalitev. To so ljudje, ki nimajo več hrbtenice, dostojanstva in časti.

  • banja 11:50 02.maj 2014.

    Malokrat zaidem na tale portal in zdajle ves zaprepaščen gledam, kaj je to. Sem v pravi državi? Me hočejo kvazi, neizobraženi novinarčki z upognjeno hrbtenico prepričati, da je Slovenija taka, kakor jo kažejo na Rožniku. To ni Slovenija, to je ...prikaži veče hlapčevanje Jugoslaviji (Srbiji), nekemu zločinskemu maršalu, jugoslovanskim zastavam in "partiji" ZKS.Zdaj razumem, zakaj dopustijo spervertiranemu primitivcu Jankoviću, da govori na Rožniku. Narod sploh ne razume, da je žaljen. Narod ne razume žalitev. Brezhrbtenični in neizobraženi novinarju pa narodu pomagajo vzdrževati žalitve primitivcev a la Janković.Tudi razumem, zakaj jih Janković ne faše. V normalni državi bi ga tako pretepli, da nikoli več ne bi prišel na Rožnik.