Slovenija
66 ogledov

10 do 14 dni snega še ne bo

sneg Žurnal24 main
Nizka oblačnost, dnevne temperature nad ničlo, tam do 5, 6, 7 stopinj Celzija. Kaj pa je s težko pričakovanim snegom pred prazniki? Nekaj možnosti za občasne padavine Arso omenja za prihodnji teden. Kolikšne so te možnosti?

"Danes bo dopoldne zmerno do pretežno oblačno, ponekod na severovzhodu bodo sprva še možne rahle padavine, zato lahko kje nastane poledica," opozarjajo vremenoslovci na Arsu. Popoldne se bo od severa razjasnilo, le v severovzhodnih krajih ter na Primorskem bo ostalo bolj oblačno. Dnevne temperature bodo od 3 do 7, ob morju in na Goriškem okoli 10 stopinj Celzija.

Jutri bo podovno vreme, jutranje temperature bodo od -5 do 0 ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 3 do 6, na Primorskem do okoli 11 stopinj Celzija. Tudi v petek se bo po državi, razen na Primorskem, zadrževala nizka oblačnost, medtem ko bo sobota precej jasna.

"Možnosti so skoraj neznatne"

Arso v svoji 5- do 10-dnevni napovedi navaja, da bodo v nedeljo in ponedeljek naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek postopno oslabelo.

V nedeljo in sprva tudi v ponedeljek bo precej jasno, po nižinah bo dopoldne megla ali nizka oblačnost. V ponedeljek čez dan se bo od juga pooblačilo. V torek in sredo bo nekaj več oblačnosti, nekaj možnosti bo za občasne manjše padavine na jugu države. Nato bo spet suho vreme.

Za podrobnejšo napoved smo se obrnili na vremenarja Andreja Velkavrha, ki nam je dodatno pojasnil, da bodo možnosti za padavine v torek in sredo - kot kaže danes - izredno majhne. "Kot kaže, snega skoraj zagotovo v naslednjih 10-tih do 14-tih dneh resnično ne bo." Božič bo torej letos očitno zelen ...

Ljudski rek pravi, da če je velika noč bela, je božič zelen; letos smo veliko noč obeleževali 27. marca, pozni sneg pa je naše kraje pobelil še mesec dni kasneje, torej konec aprila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.