Slovenija
90 ogledov

120 evrov za neočiščen avto

Če policisti takole očiščeno vozilo ustavijo, lahko voznika oglobijo s 120 evri
1/2
Žurnal24 main
V primeru slabo očiščenega vozila vas lahko doleti globa v višini 120 evrov. Sneg je potrebno odstraniti tudi s strehe.

Največ snega je danes zapadlo na Dolenjskem; tam je bila že zjutraj bela odeja debela 30 centimetrov. Čez dan so padavine večinoma ponehale, po napovedih se bodo zopet okrepile jutri.

Ceste so večinoma dobro očiščene, velike težave pa so še naprej s pločniki. Cestne službe se zgovarjajo, da vsega naenkrat pač ne gre. Na urgenci so danes samo na ljubljanskem območju do 14. ure oskrbeli 80 poškodovancev, od teh jih je 17 padlo na poledenelih in slabo očiščenih površinah za pešce.

Globe za lastnike slabo očiščenih vozil
V primeru, da svojega vozila pred vožnjo ne boste dobro očistili in vas bodo ustavili policisti, vas lahko oglobijo s 120 evri kazni. Če pa boste s takšnim vozilom ovirali promet, vas lahko doleti celo 400-evrska kazen.

Za neočiščeno vozilo se smatra tudi vozilo s snegom na strehi. "Sneg lahko med vožnjo nenadoma pade na vetrobransko steklo in zakrije pogled vozniku, lahko pade na vozišče, ali pa na zadaj vozeče vozilo," nam je povedal Leon Keder s slovenske policije.

Eno je govoriti o zagroženih kaznih, drugo o dejansko izrečenih. Koliko voznikov so za prej omenjene kršitve v letošnji zimi dejansko oglobili, nam na policiji danes ni uspelo izvedeti.

Študentska pomoč

Za čiščenje novozapadlega snega se nekateri poslužujejo tudi študentske pomoči; v glavnem gre za podjetja, nekaj pa je tudi individualnih iskalcev. Med njimi je včeraj izstopala starejša gospa, ki je na enem izmed ljubljanskih študentskih servisov za očiščeno dvorišče ponujala 50 evrov. Koliko veliko je bilo dvorišče, sicer na servisu niso vedeli povedati.

Študentje so nekje tudi brezplačno priskočili na pomoč; mariborski so tako danes odstranjevali zapadli sneg izpred domov invalidov in ostarelih občanov. Njihovi ljubljanski kolegi se take akcije niso domislili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.