Slovenija
35 ogledov

18 slovenskih podjetij na lestvici 500 največjih

Poslovna stavba Petrola. Saša Despot
Na letošnji lestvici Deloittovi lestvici 500 največjih podjetij v Srednji Evropi je tudi 18 slovenskih podjetij. Objavila jo je svetovalno-revizijska hiša Deloitte.

Iz Slovenije je na lestvici najvišje uvrščena Skupina Petrol, ki je na regionalni lestvici zasedla 38. mesto. V bančnem sektorju se je NLB Skupina uvrstila na osmo mesto največjih bank v Srednji Evropi, medtem ko v panogi zavarovalništva na najvišjem, petem mestu najdemo Zavarovalnico Triglav.

Še vedno je kot v preteklih letih na prvem mestu zasidrano poljsko naftno podjetje PKN Orlen s prihodki od prodaje v višini 20,9 milijard evrov. Sledita mu madžarsko naftno podjetje MOL ter češka Škoda.

Skupni prihodki so se povečali

Direktor v Deloittovem oddelku za finančno svetovanje Janez Škrubej je povedal, da so se skupni prihodki, ki so jih v preteklem letu ustvarila največja srednjeevropska podjetja, v primerjavi z letom 2009 v evrih povečali za 14 odstotkov, kar je nedvomno posledica izhoda podjetij iz globalne krize, ki se je letu 2009 naselila v Srednji Evropi. "Preteklo leto je v primerjavi s predpreteklim letom 80 odstotkov podjetij izmed 500 največjih zabeležilo rast prihodkov. Na lestvico se je uvrstilo največ podjetij iz Poljske, Češke, Madžarske in Ukrajine, ki skupaj predstavljajo 73 odstotkov podjetij na lestvici."

Komentarjev 4
  • krtmen1 10:41 09.september 2011.

    smito23 -zaradi delavk se obrni direktno na Tuša, zaradi splošnega stanja v Sloveniji pa na tvoje rdeče gospodarje, Pahorjevo SD in kvazi-liberalno odvetniško pasjo mafijo. Še novica zate-Janša že nekaj let ni v vladi.Aja, pa moj tv je plazma, ...prikaži več ne LCD, je pa res diagonale 107 cm.

  • Alpin 07:01 09.september 2011.

    Oh smito, še zdaleč ni sramota biti slovenec. Sramota je biti tak hujskač in nevednež, kot si ti. Kaj se je dogajalo v tvoji preljubi jugi, se ti očitno sploh ne sanja, zato bodi raje tiho! Želeli smo samostojno Slovenijo ...prikaži več in imamo jo. In nekateri smo zelo ponosni na to, da jo imamo. Nismo se pa znebili vsega plevela, pa bi se ga morali, ko smo imeli priložnost za to.

  • smito23 18:14 08.september 2011.

    delavke tuša, ki prejemajo 550 neto mesečno za delo tudi ob nedeljah in praznikih, inventurah celo noč, noter ven v hladilnico na mihus 18 pa ven na 35 v senci, ki je ni...no, te ženske so verjetno navdušene nad "uspehom" ...prikaži več njihovega podjetja, ki jim na koncu namesto prisluženega denarja po možnosti del plače izplača v bonih, v mobi kartiah in podobno.želeli ste samostojno slovenijo, vsi drugi so bili krivi, da vas beograd krade in ne vem kaj vse še, pa se sedaj poglejte, kakšni luzerji ste: kradejo vas vaši sosedje, vaši osamo-svojitelji al la janša in podobni dre-kači, vam se pa dobro zdi, ker imate doma računalnik in lcd televizor daljši od enega metra: na kruh si ga namažite, če lahko!sramota je biti slovenc!