Slovenija
38 ogledov

18,4 milijona evrov za dijake in študente

studij Anže Petkovšek
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo javni razpis za podelitev javnega pooblastila ter za sofinanciranje izvajanja regijske sheme kadrovskih štipendij v obdobju do leta 2022.

Za celotno obdobje izvajanja štipendij bo namenjenih skupno 18,4 milijona evrov, od katerih 80 odstotkov prispeva EU.

Javni razpis se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike. Namen javnega razpisa je sofinanciranje izvajanja regijske sheme kadrovskih štipendij, ki temelji na partnerstvu med delodajalci, upravičenci (izvajalci javnih pooblastil) in državo.

Cilj sheme kadrovskih štipendij je šolanje mladih za potrebe gospodarstva, zaposlovanja v gospodarstvu in s tem preprečitev odseljevanja mladih. Na javnem razpisu bo izbranih 12 nosilcev regijske sheme kadrovskih štipendij, ki jim bo podeljeno javno pooblastilo.

Ministrstvo bo preko izvajalcev javnih pooblastil sofinanciralo kadrovske štipendije 4000 dijakov in študentov na dodiplomski in podiplomski stopnji študija do leta 2022.

Rok za oddajo ponudb na razpis je 21. december 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.