Slovenija
14 ogledov

20 let policijskega sindikata

policijski sindikat, obletnica, Janko Goršek
1/7
Žurnal24 main
Ministrica. Katarina Kresal v govoru ob 20-letnici policijskega sindikata pohvalila sodelovanje s sindikatom in napovedala nekatere manj prijetne ukrepe v prihodnosti.

"Danes se srečujemo v slovesnem ozračju 20. obletnice policijskega sindikata. Kot vaša gostja prihajam s čestitkami in namero, da naše sodelovanje še naprej ostane na najmanj tako visoki ravni kot doslej. Odnos med partnerjema je vedno odraz hotenj, možnosti, pripravljenosti in strpnosti obeh strani. V vašem sindikatu vidim enakopravnega partnerja, s katerim želim ohraniti kakovosten socialni dialog," je na srečanju ob 20. obletnici policijskega sindikata povedala ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

Srečanja, ki se danes odvija v dvorani Vitranc v Kranjski Gori, so se poleg ministrice Kresalove udeležili tudi predsednik policijskega sindikata Branko Prah, kranjskogorski župan Jure Žerjav, nevladne sindikalne organizacije policistov Gerard Greneron, predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj in direktor policije Janko Goršek.

Kresalova je v času krize napovedala nekatere manj prijetne ukrepe in pohvalila dejstvo, da so si v proračunu uspeli izboriti sredstva za osebno in zaščitno opremo policistov. Pred policijo so po besedah ministrice še reorganizacija policijskih uprav, dokončno oblikovanje nacionalnega preiskovalnega urada, priprava nove policijske zakonodaje, ob tem pa skrb za izboljšanje položaja in statusa policistov. Napovedala pa je tudi nadaljnji trud za celovito pravno pomoč policistom pri obravnavanih zadevah v predkazenskih in kazenskih postopkih.



Generalni direktor policije Janko Goršek, je v svojem nagovoru poudaril pečat, ki ga je v 20 letih dela pustil sindikat: "Ni naključje, da je bil sindikat ustanovljen v času rojevanja naše države, ko se je prebudil tudi čut za temeljne človekove pravice in svoboščine," je še dodal Goršek. Med dosežki sindikalistov je izpostavil uveljavitev novega plačnega sistema in izboljšanje plačnih razredov policistov, opozoril pa je na negotovosti v prihodnosti, pokojninsko reformo in zmanjšanje stroškov v javni upravi, zaradi česar bodo po Gorškovih besedah "vsi partnerji morali združiti moči in preseči medsebojna nestrinjanja".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.