Slovenija
93 ogledov

20-letnik prišel iz tujine in izginil v Mariboru

Domen Simonič PU Maribor
Svojci in policisti iščejo 20-letnega Domna Simoniča iz Vojnika, ki je sicer bival v tujini, izginil pa v torek v Mariboru. Da je pogrešan, so policiji prijavili včeraj ob šestih popoldan.

"Domen Simonič je v torek okrog 10. ure z letalom prispel na letališče Brnik, od koder je odšel v Celje. Istega dne ga je prijateljica povabila na koncert v Maribor. Vabilu se je odzval in v Maribor prispel okrog 21. ure. V Mariboru sta se sestala v bližini Pristana, na Koroški cesti. Skupaj sta odšla na obisk do znancev v Mariboru," okoliščine izginotja opisuje policija. 

Domen, letnik 1995, je sicer doma iz Vojnika, a je zadnje čase bival v tujini. 

Zadnjič so ga videli pred Štukom

"Okoli polnoči je družba odšla do lokala Štuk na Gosposvetski cesti 84 v Mariboru. Tam je Simonič ostal pred lokalom Štuk, v bližini pekarne Mlinar, kjer se je pogovarjal z neznanci. Zaradi tega mu je prijateljica izročila vstopnico za koncert in dejala, da naj pride za njo, kar je tudi potrdil. Prijateljica je okoli 0.30 odšla iz lokala iskat Simoniča, vendar ga več ni našla. Pričela ga je klicati na njegovo telefonsko številko, vendar se na klice nihče ni odzval. Njegov mobilni aparat je bil nazadnje dosegljiv okrog 1. ure, kasneje pa je bila telefonska številka nedosegljiva," so okoliščine izginotja opisali policisti. 

Več izginotij v Mariboru ni povezanih

Domen je visok približno 184 cm, suhe telesne konstitucije in postave, podolgovat obraz, pristriženih las ob straneh, zgoraj daljših, počesanih na prečko, svetle polti, modrih oči, oblečen v tanjšo usnjeno jakno temno rjave barve in kavbojke temno modre barve obut v visoke čevlje temno rjave barve.

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem prosimo, da to sporočijo na najbližjo policijsko enoto ali na telefonski številki 113 oziroma anonimno 080 1200.

Policisti opozarjajo, da niso ugotovili povezanosti med posameznimi primeri pogrešanih oseb, ki so bile v preteklih primerih prav tako zaznane na opisanem območju v Mariboru.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • ednin 16:48 26.februar 2016.

    dokaj slabo govori slovenski jezik in po njenih besedah jo je bilo preprosto povedano strah. Policija je sploh ni povabila na postajo, temveč je njeno izjavo sprejela na številki 113, gospa je dejala, da je operater deloval zdolgočaseno in sploh ...prikaži več ne pretirano zainteresiran za detajle. Ob koncu pogovora je zgolj dejal, da "bodo preverili" okoliščine.

  • ednin 16:47 26.februar 2016.

    s tem pogledom želi nekaj sporočiti. Kmalu zatem ga je druga oseba, ki ga je objemala in je imela oblečen dolg črni plašč (spola ni razločila), sunkovito potegnila še tesneje k sebi, kakor da ni želela, da bi se fant ...prikaži več obrnil in vzpostavil četudi zgolj očesni stik s komerkoli. Gospa je nadaljevala pot in dosegla stopnice na koncu Studenške brvi, ki se vzpenjajo proti Ruški cesti. Pred vzponom se je še enkrat obrnila in fant je ponovno gledal v njeno smer. Nekje na pol poti po omenjenih stopnicah je nenadoma zaslišala oddaljen zvok, štrbunk, kot da bi v vodo padel večji kamen. Takoj se je obrnila v smeri mostu pod seboj, na katerem ni bilo nikogar več od obeh oseb, vendar zaradi mraka tudi v vodi ni uspela razločiti ničesar. Po njenih lastnih besedah ne ve, zakaj ni policije poklicala takoj, temveč je zaradi naraščajoče zaskrbljenosti in prepričanja, da je šlo za pogrešanega fanta, to storila šele čez dva dni. Gre za preprosto gospo, sicer slovensko državljanko, vendar priseljenko, ki dok

  • ednin 16:46 26.februar 2016.

    V Mariboru se definitivno dogaja nekaj neobičajnega in sumim, da policija tega ne želi povedati. S policijo nočem imeti nobenega opravka, zato jih tudi ne bom kontaktiral. Vseeno pa mi moja vest ne da miru in enostavno moram povedati ...prikaži več določene stvari, ki se nanašajo na preminulega fanta Klemna Lenka. Govoril sem z gospo (zaposlena, urejena), ki je še danes prepričana, da je bila med zadnjimi, ki so videli nesrečnega fanta. Ko se je v večernih urah v mraku vračala iz službe, je na Studenški brvi zagledala par, ki se je tesno stiskal k ograji. Obe osebi sta imeli čez glavo poveznjeni kapuci, zato sprva ni mogla razločiti spola. Ko se je omenjenemu paru približala v mimohodu, se je eden od njiju obrnil k njej in po njenih besedah je bila takoj povsem prepričana, da gre za tedaj že nekaj tednov pogrešanega Klemna Lenka, ki ga je prepoznala s pomočjo številnih po mestu obešenih fotografij. Rekla je, da jo je fant pogledal s popolnoma prestrašenim pogledom in da se ji je zazdelo, da ji