Slovenija
14 ogledov

20 stopinj Celzija še nekaj časa ne bo

Vročina Anže Petkovšek
"Pomlad je prejšnja leta res prišla prej. Težko bi rekli, da letos zamuja, morda je prejšnja leta prehitevala,“ nam je dejal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso).

Prihodnji teden se bo začel s padavinami, v obliki snega, ki bo dopoldne padel vse do nadmorske višine 600 metrov, kasneje čez dan pa se bodo snežne padavine dvignile do višine 1.400 metrov. Veliko dežja bo na zahodu države, manj na vzhodu.

Padavine bodo v noči na torek oslabele. Čez dan lahko sledijo plohe, več dežja pa lahko od zahoda spet pričakujemo v noči na četrtek. Nato pa se bo razjasnilo.

Dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje pravi, da se temperature tudi ponoči ne bodo več spustile pod ničlo, a se lahko zgodi, da bo treba kakšno jutro še vedno strgati led iz stekel vozil. A to bo prej izjema kot pravilo.

Na višje temperature, do 20 stopinj Celzija, bo treba počakati na april. "Vsaj še 14 dni ni moč pričakovati tako visokih temperatur. Gibale se bodo malo nad 10 stopinjami Celzija, če bo vreme sončno, ob oblačnem vremenu pa bodo temperature pod 10 stopinjami Celzija,“ pojasnjujejo na Arsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.