Slovenija
40 ogledov

20 tisoč evrov nepotrebnih stroškov

Dovozna zapornica je prenizka, da bi vanjo vozili tovornjaki, dovoz bodo morali Žurnal24 main
Urgentni blok. Finalizacija etaž se bo po napovedi Janeza Nučiča začela junija prihodnje leto.

Dodatnih 20 tisoč evrov bo stalo poglabljanje dovoza za tovornjake zaradi prenizke dovozne zapornice, je za Žurnal24 povedal Janez Nučič, vodja projekta gradnje nove urgence v Ljubljani. Dovoz pod zapornico, ki so jo sprva mislili celo podreti, bodo morali poglobiti za meter. Prenizka dovozna zapornica je le ena izmed večjih napak pri gradnji nove urgence.

 

Podražitev urgence

108 milijonov. Toliko naj bi stala nova urgenca, za katero je bilo najprej predvidenih 95 milijonov evrov, podražile jo bodo sanacije, helioport in tretje nadstropje.

Kompromisna rešitev
Problem preozkih dvigal za bolnišnične postelje bodo v urgenci rešili z vgraditvijo dveh dvigal, ožjega osebnega in širšega bolnišničnega. "Še vedno pa bodo postelje v dvigalo vozili bočno, kar ni po standardih, vendar druge rešitve za to ni," pravi Nučič.

Junija finalizacija

"Junija bomo projekt finalizacije etaž ponovno utirili," napoveduje Nučič. Dela na urgenci, kjer bi že morali ležati prvi pacienti, so zaradi slabe projektne dokumentacije poleti prekinili. Na novo je bilo treba pripraviti tudi dokumentacijo za gradnjo vzletišča za reševanje ljudi s helikopterji, helioporta, za kar je potrebna nadzidava tretjega nadstropja.

Začasno brez helioporta

Zaradi prepovedi pristajanja helikopterjev za nujno medicinsko pomoč, ki so jo dosegli prebivalci Roške ulice in bo začela veljati po novem letu, se zidava helioporta najbolj mudi. "Smo v fazi pridobivanj dovoljenj za tretje nadstropje, vendar imamo tudi tu problem s sosedi, ki nočejo dati dovoljenja," pravi Nučič. Gradnja helioporta naj bi se tako začela šele po novem letu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.