Slovenija
7 ogledov

25 evrov nazaj za koncert U2

Koncert v Zagrebu si je ogledalo skoraj 60 tisoč ljudi, med njimi več tisoč Slov Žurnal24 main
Ljubitelji skupine U2, ki so se na koncert v Zagreb odpeljali z avtobusi, a jih prodajalec kart ni pripeljal na prizorišče koncerta, ampak na Zagrebški velesejem, lahko zahtevajo nazaj 25 evrov.

Tisti, ki so se 9. avgusta na pot proti Zagrebu in koncertu skupine U2 odpravili z organiziranim prevozom, so med vožnjo izvedeli, da jih bodo avtobusi pripeljali do Zagrebškega velesejma in ne do stadiona Maksimir.

Kot so nam takrat povedali na Eventimu, so jih organizatorji koncerta obvestili, da zaradi prometnega režima parkiranje pri Maksimirju ne bo mogoče. Tisti, ki so za avtobusni prevoz plačali 50 evrov, ker so mislili, da bodo prišli neposredno na koncert, so morali tako do Maksimirja in nazaj s tramvajem. Gre za okrog 5000 ljudi.

 

Kako do denarja?

Dokazila in račune lahko kupci aranžmajev pošljejo na podjetje Eventim SI, d. o. o., skupaj s številko transakcijskega računa ter popolnimi osebnimi podatki.

Med njimi je bil tudi namestnik odgovornega urednika Žurnala24 in Žurnala Borut Hočevar, ki je o tem obvestil tržni inšpektorat. Povedali so mu, da se je organizator strinjal, da mu povrne 25 evrov. Hočevar meni, da bi organizator moral vrniti 25 evrov, ker ni opravil storitve, kakor so jo od njega pričakovali. "Če bi namreč vedeli, da bo parkiral na drugi strani Zagreba, bi kupili samo vstopnico in ne bi plačali 50 evrov za prevoz. Če se sam pelješ v Zagreb, plačaš za bencin, cestnino in parkirnino 30 evrov. In če se je Eventimu zgodila višja sila, ni prav, da prevali vse stroške na svoje stranke," je razložil Hočevar.


Eventim bo vrnil denar
Na Eventimu pravijo, da inšpektorat od njih ni zahteval vračila denarja. V družbi vseeno poudarjajo, da bodo "zaradi dobrih poslovnih običajev" vrnili denar vsem kupcem z ustreznim dokazilom za stroške, ki so jih imeli za pot med velesejmom in stadionom. To pomeni, da morajo predložiti račun za plačilo tramvaja med Zagrebškim velesejmom in Maksimirjem.

Jure
Pezdirc z Eventima še pojasnjuje, da so jih organizatorji koncerta tako kot ostale agencije o spremenjenem prometnem režimu obvestili v petek zvečer (koncerta sta bila v nedeljo oziroma ponedeljek) in da so morali prometna pravila spoštovati kljub lastnemu nezadovoljstvu in nezadovoljstvu strank.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.