Slovenija
31 ogledov

27 milijonov evrov za cepivo

Novo cepivo deluje na principu ustvarjanja antiteles, ki se vežejo na molekule n Žurnal24 main
Farmacevtsko podjetje iz ZDA je potrdilo, da so odkrili cepivo proti kajenju. Pri GlaxoSmithKlinea so pripravljeni plačati 27 milijonov evrov za cepivo.

Število smrti, ki so povezane s posledicami kajenja je veliko višje od števila smrtnih žrtev povezanih z novo gripo, ki jo povzroča virus H1N1.

Prav te dni pa je podjetje Nabi Pharmaceutisals iz Boca Ratona na Floridi predstavilo novo cepivo NicVAX, ki bo kadilcem dokončno pomagalo prenehati kaditi. Novo cepivo deluje na principu ustvarjanja antiteles, ki se vežejo na molekule nikotina in preprečujejo njihov vstop v možgane.

A iz podjetja so sporočili, da cepivo še ni bilo uradno potrjeno. Kljub temu, pa že dosega visoko ceno med ponudniki, ki jih bo v primeru potrditve zagotovo še več.

Večletne raziskave so pokazale, da je bilo med kadilci, ki so sodelovali v raziskavi manj kot polovico povratnikov. „Če bodo cepivo odobrili, bodo pomagali milijonim kadilcem, ki bi se radi rešili odvisnosti,“ je pojasnil Jean Stephenne, predsednik biološkega oddelka GalaxoSmithKlinera, kjer so za cepivo pripravljeni plačati 27 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.